Petr Dufek: Boom stavebnictví pokračuje

07.12.2018 20:10

I v říjnu rostla stavební výroba dvouciferným tempem (+10,4 %) a opět díky pozemnímu a inženýrskému stavitelství. Říjen měl sice jeden pracovní den navíc, ale ten s výsledkem tohoto odvětví až tak jako v průmyslu nezahýbal.

Petr Dufek: Boom stavebnictví pokračuje
Foto: investicniweb.cz
Popisek: Petr Dufek

Stavebnictví jede na vlně soukromých i veřejných zakázek, které se v letošním roce už konečně odrazily ode dna. Naproti tomu bytová výstavba, jak se zdá, má to nejlepší v současném cyklu asi už za sebou. Ani říjen tak nenaznačuje, že by se časem dostalo na trh více nových bytů, což ostatně už více než půl roku pravidelně naznačují nová stavební povolení u bytových projektů.

Silný růst stavebnictví může pokračovat i v dalších měsících, nicméně vývoj nových zakázek prozatím nenaznačuje, že bychom se mohli dočkat podobných výsledků i v příštím roce. I tak je poptávka po výkonech stavebních firem natolik vysoká, že táhne nahoru jak ceny stavebních prací, tak stavebních materiálů.

Petr Dufek
finanční analytik

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…