Petr Meduna: Je majitel ANOfertu podobný ukrajinským oligarchům?

02.04.2014 8:46

Ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyče prý podporovali tamní oligarchové. Někteří jimi zůstávají, hlavně ti z Východu země, z jiných, „jachtařů“, kteří naslinili prst a podle svého soudu zjistili, kam vane vítr, se stali podnikatelé, milionáři a podobně.

Petr Meduna: Je majitel ANOfertu podobný ukrajinským oligarchům?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš vystřídal ve funkci ministra financí Jana Fischera

Označení oligarcha je zkrátka profláknuté a s novými mocenskými poměry  „neslučitelné“. Na ukrajinského prezidenta bude kandidovat i Petro Porošenko, sponzor oranžové revoluce v roce 2004 i letošní revoluce sniperů, dnes vlivný podnikatel nebo fabrikant a výrobce sladkostí, jak je v této chvíli převážně označován. Také na Slovensku se v souvislosti s osobou Andreje Kisky mainstreamová média píší, že je filantropem. Na to, aby byl filantropem, ale musel peníze nějak vydělat. Byl tedy podnikatelem. Podle některých názorů sice vydělal peníze lichvou na chudých lidech, ale to Kiska popírá a hrozí žalobami. Média ve svaté povinnosti odstřelit Roberta Fica v tomto případě investigativní žurnalistikou nevynikají. Ze Slovenska je už jen skok do Česka. Udělal ho i fakticky Andrej Babiš, majitel Agrofertu a ANOfertu a také významných médií, od kterých jistě nebudeme čekat příliš a vlastně už nic. A tak si o vzestupu Babiše, přeměně Petrimexu na Agrofert nebo privatizaci Unipetrolu příliš nepočteme. Ono by totiž někoho potom mohla napadnout podobnost s ruskými nebo ukrajinskými oligarchy. Přinejmenším s Petrem Porošenkem, který také mnohokrát své podnikání spojoval s mocenským postavením. A lhostejno, že třeba i ve vládě Strany regionů Viktora Janukovyče. Business se přece musí točit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…