Petr Meduna: Kubice, dřívější „hrdina“ pravice, součástí kmotrovské mafie? Odposlechy mnohé naznačují

22.05.2014 19:40

Včera se objevila na veřejnosti informace z odposlechů v případu Jany Jany Nagyové (nyní Nečasové), která ukazuje, kdo to vlastně je bývalý ministr vnitra a ještě předtím ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Jan Kubice. Skutečnost, kterou odposlechy ukazují, je naprosto fatální zprávou o stavu českého vnitra, jehož součástí Kubice byl od samého počátku po roce 1989.

Petr Meduna: Kubice, dřívější „hrdina“ pravice, součástí kmotrovské mafie? Odposlechy mnohé naznačují
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Jan Kubice

V odposleších, které pochází z doby, kdy kulminoval spor mezi šéfem protikorupční jednotky Tomášem Martincem a vrchní státní zástupkyní Lenkou Bradáčovou, se Jan Kubice schází s tzv. lobbistou Romanem Janouškem v jeho kanceláři, a řeší otázku obsazení místa po Martincovi. Podle portálu Lidovky,cz se odva dny později v galerii Myšák, kde má Janoušek kancelář, uskutečnila další Janouškova schůzka, tentokráte s podnikatelem a lobbistou Martinem Ulčákem. Z rozhovoru údajně vyplývá, že Janoušek se s "Fousáčem", jak označoval Kubiceho, setkal, kvůli "odvolání pana M". Jak k tomuto konstatování dodává portál Lidovky.cz, tím je podle vyšetřovatelů Martinec.

Jak funguje obsazování funkcí dokazuje i další část odposlechů: "Kdy Červíček musí rychle nanominovat nástupce Martince, kdy tuto nominaci pošlou přes Dana Beneše carevně (Janě Nagyové), která to jméno do funkce prosadí." Žalobci jsou prý přesvědčeni, že Kubice fungoval jako Janouškova spojka na policejního prezidenta Martina Červíčka. V podstatě tedy jde o působení tehdejšího ministra vnitra v organizované mafiánské skupině, která zákulisně vládla této republice.

Podle Lidovky cz v aktuálním usnesení státní zástupce Rostislav Bajger také uvádí“ "Roman Janoušek se sešel s neustanoveným mužem, který mu během hovoru mimo jiné říkal, že se sešel s premiérem, který již není schopen udělat nic. Po tomto volně přešel na hovor o vrchní státní zástupkyni v Praze Lence Bradáčové, jak jim pomohla s panem M, že už to měli smluvený s panem Fousáčem (ministr vnitra Jan Kubice), a že teď je potřeba na tuto pozici dosadit jejich člověka, kterého mají připraveného a to nejlépe náměstka Generální inspekce bezpečnostních sborů nebo vedoucí Odboru hospodářské kriminality Praha - východ, že je to pro ně klíčová pozice, protože právě tady je ten zdroj informací, co je rozpracováno."

Takto se tedy Jan Kubice podílel na likvidaci nepohodlných a prosazování zájmových osob kmotrů. Samozřejmě v takové souvislosti musí člověka napadnout, jak to bylo v roce 2006 s tzv. Kubiceho zprávou sesmolenou proti Jiřímu Paroubkovi. Tehdy Kubice výrazně ovlivnil výsledek voleb v neprospěch sociální demokracie a jejího tehdejšího lídra Paroubka. Nezbývá než se v souvislosti s dnes známými skutečnostmi a napojení Kubiceho na mafiánské struktury ptát, čí pokyny tehdy plnil. Komu vadil premiér Paroubek. Vzhledem k tomu, že dnes již víme, jak široce sahal vliv mafiánské chobotnice, musíme se zamyslet, proč Jan Kubice za tento svůj počin proti v podstatě demokratickým základům státu nikdy nebyl potrestán.

Svého času pravice Kubicemi tleskala a hovořila o jeho morálním kreditu. Dnes tedy i ona ví, s kým měla co do činění.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…