Petr Meduna: Televize pro vykuky

01.06.2014 20:46

Podle médií se objevil na stole Visegrádské čtyřky nápad zpravodajské televize vysílající pro ruskojazyčnou část ukrajinského obyvatelstva. Stanice by měla čelit na východě země dostupnému ruskému vysílání. Iniciativa snad měla přijít z Česka.

Petr Meduna: Televize pro vykuky
Foto: hns
Popisek: Televize s monoskopem

Zdá se, že nápad by mohl najít odezvu, problémem však budou finanční prostředky. Kdo to všechno zaplatí? To je zjevně klíčová otázka, která zatím zůstává bez odpovědi. Když před několika lety přišla z Běloruska žádost části opozice o podobné vysílání, chopila se příležitosti polská veřejnoprávní televize TVP. Belsat TV je dnes fakticky její součástí.

Nepřijdou s podobnou iniciativou pracovníci České televize? A nebylo by potom třeba zvýšit koncesionářské poplatky?

Věc má však ještě jeden háček. Cítí vůbec východ Ukrajiny potřebu takové televize? Bude ochotný přijímat očividné jednostrannosti a dokonce lži, které o Ukrajině v poslední době šíří nejen Česká televize?

Zkušenosti s dopadem takového vysílání tady jsou. Zmíněný Belsat, který je v éteru od roku 2007, má dnes sledovanost v rámci statistické chyby. V podstatě nikoho neovlivňuje. Opozice nic nezískala a důvěra obyvatelstva v ní je všelijaká. Na rozdíl od Alexandra Lukašenka, který podle nevládních průzkumů má postavení zcela jasné. Jen na opačném konci, než by si přál Belsat.

Podobně jako Belsat se ovšem může – řekněme – Donbas–sat – stát dobrým zaopatřovacím ústavem pro různé vykuky, kteří se na stanici přilepí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vasevec.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…