Petr Paulczynski: A největší ptákovinou Evropské unie se stává...

22.05.2014 20:29

Při přemýšlení nad úvodníkem dnešní porce hlodů mi nechtěně nahrála manželka. Přinesla ze schránky volební lístky do voleb do europarlamentu se slovy: Tato, přišly volební lístky. Mám je vyhodit rovnou, nebo si budeš v těch seznamech magorů číst?

Petr Paulczynski: A největší ptákovinou Evropské unie se stává...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna

Syn sice radil, že je má hodit do volební urny co máme u vchodu (popelnice), ale přesto jsem zvolil to studium lístků.

Dlouho jsem se tak nepobavil, kdo všechno chce zasednout za solidní peníz v útvaru, který je dobrý akorát k normování okurek či banánů. Nejvíc mne vyděsil jistý Keller, jehož kampaň snad musel dělat úplnej magor, protože vysloveně lže. A třeba hnutí sociálně slabých tam jsou : řidič MHD, žena v domácnosti, romská aktivistka (jako povolání asi fajn), vlastivědný pracovník, tkadlena, kuchařka, pokrývač, zedník, zpěvák, dělník a... finanční poradce. A kandidát ANO a ČSSD jako potenciální lídři jsou kapitolou sami pro sebe. A tak jsem to uzavřel s tím, že kromě těch prachů tam ta naše squadra je z hlediska toho co může prosadit platná jak mrtvýmu kecky.

Nehledě k faktu, že rozhodování v Unii se děje spíš na úrovni Evropské komise. Ostatně k čemu je ten parlament dobrý dobře zmapovali na Slovensku, kde SaS Richarda Sulíka  vypsala soutěž o 20 největších EU ptákovin. S velkým náskokem vyhrály kvóty na splachování záchodů. Následuje zákaz vyobrazení medvědů a slonů na obalech mléčných výrobků a na třetím místě se umístily dotace 3 miliard na řecké dálnice. K nalezení jsou další ptákoviny. Zákaz silných vysavačů, zákaz normálních žárovek, igelitových tašek, kvóty pro ženy ve firmách a další.

Tak jsem jsem si položil otázku, jestli ten spolek, který se dnes zabývá hovadinama je ten, který u zrodu měl na vratech volný pohyb zboží, lidí a kapitálu. A protože jsem si odpověděl že není, dospěl jsem k tomu, že úvodní manželčina otázka dává smysl. Oni si totiž ti velcí unijní hráči stejně udělají co budou chtít, ať tam bude od nás kdokoliv.

Jak napsal jeden můj kamarád. "Jsem zodpovědný volič, občas jsem sáhl na špatný lístek, ale naštěstí jen omylem. Ovšem do Bruselu volit nebudu, byl jsem tam a viděl ty obrovské ocelové budovy plné zbytečných lidiček placených z daní bezbranných občanů Evropy, je to horší než TV koncesionářské poplatky, nikdo zvolený do toho kolotoče nemůže nic změnit je to zabetonované množstvím dobře živených poslanců, kteří se nám snaží ukrást slunce a zatím se jim to opravdu daří a představa, že se na Bruselském náměstí jednou budou pálit pneumatiky ani nepomyslet. Poprvé volit nejdu !!!" A já asi taky ne. Ostatně, stačí se kouknout na prezidenta a jeho názory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: eportal.parlamentnilisty.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O prvním máji a dvou různých hloučcích

9:44 Filip Šebesta: O prvním máji a dvou různých hloučcích

První máj je v Čechách – pod vlivem veršů Karla Hynka Máchy, tedy nejpozději od dob národního obroze…