Petr Sedláček: Co nám média o Antalyi tají

17.11.2015 21:34

Rozumnými byla nad českými mainstreamovými médii zlomena hůl dávno. Zvláště zpravodajství ze zahraničí je prosíváno přímo odporným způsobem. Proto se našinec bez internetu a znalosti cizích jazyků o objektivním dění ve světe nedozví. Viníci se zřejmě ptají: A k čemu by mu to vlastně bylo?

Petr Sedláček: Co nám média o Antalyi tají
Foto: Archiv
Popisek: Turecká vlajka

V turecké Antalyi zasedali čelní představitelé tzv. G 20. To nám naše média řekla. Dá se pochopit, že stejně jako státníci v tureckém letovisku, se v referování o této události český mediální hlavní proud soustředil na problematiku boje s terorismem, zvláště Islámským státem. Potud vše v pořádku až na to, že největší pozornost byla věnována vystoupení prezidenta USA. Obama přitom zchladil do té chvíle a po Pařížském masakru sílící odhodlání po vytvoření spojenecké vojenské síly, která by se IS zatočila i pozemní operací. Nejvyšší představitel Spojených států to rázně a jednoznačně odmítl. Přislíbil ovšem, že se jeho země připojí k přerušení ekonomických vazeb, které hospodářsky drží IS nad vodou. A hned to dokumentoval tvrzením, že vojenské letectvo USA již bombardovalo konvoj automobilových cisteren s ropou. Neřekl však už čí ty cisterny byly, kam směřovaly a kdo tu ropu od teroristů nakoupil a komu přeprodal dál.

A teď se podívejme, co nám naše média neřekla. V Antalyi byl také ruský prezident. To jsme se ze zpráv dozvěděli, ale novináři se už s námi nepodělili o to, co Putin svým kolegům také řekl. Jde o to, že přítomným předložil seznam fyzických osob ze 40 zemí světa, včetně těch, které patří do G 20, které se podílejí na financování Islámského státu! Nejen to, prezentoval snímky z ruských družic, které zachytily kolony cisteren s ropou, táhnoucí se od obzoru k obzoru, které americké vojenské letectvo během více než rok trvající operace v Iráku proti IS dosud jaksi nikdy „nevidělo“!

Zamlčeny nám zůstaly i jiné věci. Především pasáž ze závěrečného komuniké, ve kterém účastníci summitu vyjádřili rozčarováni z pokračujícím odsouváním již dříve dohodnutých reforem Mezinárodního měnového fondu. V dokumentu doslova stojí: „Jsme nadále hluboce rozčarováni pokračujícím zdržováním implementace reforem kvót a řízení MMF, na kterých došlo ke shodě v roce 2010...Vyzýváme USA, aby tyto reformy ratifikovaly co možná nejdříve.“

Takže tak. Proč bychom měli vlastně taková fakta znát, že?

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Milan Knížák: Zbytečná svoboda

9:13 Milan Knížák: Zbytečná svoboda

Viděl jsem rozhovor DVTV s paní Olivovou, která se představuje jako umělkyně a pedagožka. Není ani j…