Petr Sedláček: Pane Kubice, to má být jako co?

12.01.2012 19:39

Po přečtení jednoho z dnešních periodik jsem se dozvěděl, že v Brně se před časem nijak blíže nespecifikovaná policejní složka „cvičila“ v metodice tvrdých výslechů.

Petr Sedláček: Pane Kubice, to má být jako co?
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Ministr vnitra Jan Kubice

Vybrala si pro to výslechovou místnost přímo na krajském policejním ředitelství. Jak moc křičeli dva (snad) figuranti v roli vyslýchaných zpráva neuvádí, píše ovšem o tom, že řev vyšetřovatelů se nesl dokonce poschodími. Pár se situací neobeznámených policistů bylo dokonce natolik v šoku, že zavolali inspekci. Podle ní a podle jihomoravských policejních bossů však prý bylo vše v pořádku. To si ale nemyslím!

Vyjádření, která k incidentu podal lidem z médií náměstek jihomoravského policejního ředitele napovědělo, jak moc jsou někteří dnešní policejní důstojníci jeho typu zatíženi profesní odchylkou. „Nešlo o ostrou akci, ale o předem ohlášené cvičení jiných složek policie, které si od nás vypůjčily speciální výslechovou místnost,“ sdělil náměstek a dodal, že jediné pochybení mohlo být v tom, že „lidé, kteří se této akce zúčastnili, si měli obejít okolní kanceláře, aby zjistili, zda tam někdo není. Je nedopatřením, že to neudělali.“ Boží prostoto, to tento pán opravdu myslí vážně?

Čert ale vem jeho neohrabanou obhajobu! Říct, kdo a k čemu nacvičuje brutální policejní výslechy pánové z ředitelství říct odmítli. Je na místě se ptát proč. Otázka o to aktuálnější, když ocitujeme jeden z výkřiků z výslechové místnosti, který mělo slyšet několik svědků. Kromě nadávek a klení se prý z místnosti ozýval zvuk švihajícího pásku a pak bylo jasně slyšet: „Takovýma levičáckýma hajzlama jako ty je prolezlá celá filozofická fakulta!“

Protože nikdo nechce nic vysvětlovat, nezbývá, než se zeptat pana Kubiceho: „Pane ministře, která policejní složka a z jakého důvodu se cvičí v umění brutálně ztlouct levicové orientované studenty? Kdo se připravuje na možnost, že lidé proti krokům této vlády vyjdou do ulic? V čem je tento útvar jiný, než jisté složky bývalé StB?“ Odpověď neznáte, či ji nepodáte? Pak na svém místě nemáte co dělat!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Divé činy v pozadí divočiny

9:39 Ladislav Jakl: Divé činy v pozadí divočiny

Až pojedu zítra (3. května) od Mariánských lázní směrem na Cheb, budu se dívat doprava. Což se na to…