Petr Škorpil: Jak jsou ti naši politici průhlední

12.04.2018 12:17

Politici si hrají své hry, jde jim jen o vlastní prospěch a vůbec jim nejde o tuto zem a lidi zde žijící. A pokud, tak je to až to poslední, co je zajímá.

Petr Škorpil: Jak jsou ti naši politici průhlední
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Pokud by jim šlo o blaho této země a zdejšího lidu, tak už dávno máme funkční vládu, postavenou na základě společných volebních průnicích, a ne na tom, jestli se mi někdo líbí nebo ne. Stále se ohánějí, jak jsou demokratičtí a uznávají výsledky voleb. Ale s hnutím ANO2011 s Andrejem Babišem jednat odmítají. Tak se ptám, kde je to uznávání výsledku voleb?

Ukáži vám, jak nám stále lžou! Jak to vidí obyčejný člověk. Probíhala volební kampaň. Všichni proti hnutí ANO2011. Neustále byla propírána osoba pana Babiše. Jeho kauzy dluhopisů, Čapího hnízda, agent STB, různých střetů zájmů, které má díky vlastnictví Agrofertu. Hledalo se, kde pochybil, a přesto všechno dostalo hnutí ANO2011 v čele s Andrejem Babišem tolik hlasů, kolik dostalo, a ostatní strany zbytek. Jak se říká, karty byly rozdány.

Bohužel díky nesourodosti sněmovny s množstvím tolika stran to je problém. Hlavně proto, že ty poražené tzv. demokratické strany odmítají jednat s vítězem voleb. Ať mám rád nebo nerad hnutí ANO2011 v čele s Andrejem Babišem, měl bych s ním jednat o sestavení funkční vlády. Protože to, co je jim za překážku, voliči věděli už před volbami, a přesto ve svobodných volbách rozhodli tak, jak rozhodli. Takže pokud nevyjednávají o vládě s vítězem voleb, ať alespoň netvrdí, že je uznávají, protože i nevzdělaný člověk vidí ,že lžou.

A pokud stále tvrdí, kolik je možností jak složit vládu bez hnutí ANO2011, tak zase lžou. No, možná ne tak úplně. Je tu přeci nápad pana Bělobrádka, jak se zmínil již včera, a dnes to ještě vylepšil, když zmínil známých 85 mandátů, co by dali dohromady, a že už tuto vládu nemusí tolerovat hnutí ANO2011, ale stačí přeci jen 16 poslanců z tohoto hnutí. To už jsme tu přeci měli a jak se to osvědčilo, že?

Je pozoruhodné, kolik takových blbostí z úst našich politiků musí člověk vyslechnout. Ještě by nám pan Bělobrádek mohl říci, jak by plnil takto nesourodý spolek své volební programy. No, možná to není zas tak důležité. Jde přeci jen o prosazování volebních programů, o dobro této země, tohoto lidu. Anebo jde jen o to sestavit vládu, která bude sice nefunkční, ale bude mít nějakou pochybnou podporu a nebude čtyři roky nic dělat?

Je až srandovní, že jediný, kdo uznává výsledky voleb a chce jednat, jsou strany, které jsou osočovány, že demokratické nejsou. Možná se dočkáme zase nějakých výzev na svolání demonstrací pro boj za demokracii. Už teď slyšíme, co si o nás pomyslí v Bruselu.

Proč stále trpíme malostí? Proč se máme bát co kdo o nás řekne? Jsou to přeci naše věci naše problémy. Nepotřebujeme aby nám někdo radil či schvaloval, jak to máme dělat. A už vůbec ne Brusel, který svým nicneděláním s přílivem migrantů zadělává celé Evropě na velké problémy. A pokud to ještě dneska nikdo nevidí, tak musí být slepý.

A že ztrácíme vliv v EU? Co si budeme povídat. Po podpisu Lisabonské smlouvy náš vliv končí na hranicích s Německem. To jsem ale odbočil. Jen bych chtěl, abychom byli hrdým a sebevědomým národem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…