Pražané za svá práva: Pražská TOP 09 zjevně nechce, aby Karel Schwarzenberg vyhrál volby

10.09.2013 11:32

TOP 09 na pražském zastupitelstvu v čele s primátorem Hudečkem a radním Vašíčkem (předtím radní za ODS v Praze 11) nechtějí, aby Karel Schwarzenberg vyhrál v Praze volby. Na příkladu jejich naprosté arogance vůči nájemníkům, postižených již skoro rok invazí štěnic ve dvacetipodlažním domě v Praze - Jižním městě, Hlavatého 662/17 je vidět, že lídr TOP 09 je v Praze nevolitelný.

Pražané za svá práva: Pražská TOP 09 zjevně nechce, aby Karel Schwarzenberg vyhrál volby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

Pokud zanesou t.zv. nepřizpůsobiví nájemníci (termín radního Vašíčka) štěnice do okolních hospod, jak bude primátor TOP 09 a spol řešit rozmnožení štěnic  na Jižním městě, které má cca 100.000 obyvatel? Podle radního Vašíčka  a Hygienické stanice hl.m. Prahy mají nepřizpůsobiví nájemníci přednost při stanovení termínu desinsekce. Pokud nepřizpůsobiví nájemníci odmítnou, tak se desinsekce nekoná. Přitom podle zákona o zdraví lidu č. 258/2000 Sb. jim to může nařídit Hygienická stanice i primátor hl.m. Prahy!!!

Přikládáme poslední zoufalý dopis důchodkyně paní Hiršlové, o naprostě neschopnosti TOP 09 řešit problém se štěnicemi. Pozvali jsme primátora Hudečka, aby osobně navštívil postižený dům a jeho obyvatele. Primátor Hudeček nám ve své naprosté aroganci ani neodpověděl.´Přitom jenom za vypovězení Smlouvy s vodárenkou společností Veolia podle §§35 a 36 zákona o hlavním městě Praze získá Praha 13.500.000.000 Kč to je 13,5 miliardy Kč, takže finančních prostředků na  vyhubení štěnic má Praha dostatek.

ZÁVĚR

Sebevětší cenzura v médiích je v případě šíření štěnic v Praze na Jižním městě kontraproduktivní. Čím větší cenzura, tím více se primátorovi Hudečkovi TOP 09 v Praze na Jižním městě štěnice množí. Štěnice je totiž ohromně demokratický tvor. Napadá nejen chudé důchodce, jako paní Hiršlovou, ale v nejbližší době může napadnout i primátora hl.m. Prahy Hudečka , ale i Vás, mediální odborníky, jejichž prvořadou povinností je o šíření štěnic informovat veřejnost. Ani za tři týdny jste nebyli schopni v mainstreamu uveřejnit jediný článek.A štěnice se množí a množí...

Pražané za svá práva
politické hnutí občanských iniciativ
www.prazanezasvaprava.cz

Věc: Stížnost proti vyjádření radního Ing. Jana Vašíčka čj. MHMP 
        1002112/2013 ze dne 2.9.2013 ve věci  dlouhodobého šíření
        štěnic na majetku  hl.m. Prahy

Vážení radní hl.m. Prahy,

dne 21.8.2013 jsme se obrátili ve výše uvedené věci o pomoc na radního Ing. Jana Vašíčka (příloha 1) a dne 27. 8. 2013 přímo na primátora RNDr. Tomáše Hudečka PhD. (příloha 2). Ve své žádosti jsme měli dva zásadní a jednoduché dotazy:

1/ Kdy se zbaví Zastupitelstvo hl.m. Prahy štěnic v ul. Hlavatého  662/17, případně i v jiných domech v majetku hlavního města?
2/ Jakou náhradu poskytnete chudým důchodcům za zničený majetek?

Ani na jeden dotaz nám radní ing. Vašíček neopověděl.
         
Add 1/

Nájemníky do domu v Hlavatého ul. umísťují úředníci Magistrátu hl.m. Prahy podle Vašich pokynů – Rady hl.m. Prahy (vyhlášky, usnesení atd). Nikdo Vás nenutil do tohoto domu stěhovat nepřizpůsobivé nájemníky a  neplatiče. Jak  prověřujete, zda nájemník obecního bytu je vůbec schopen dodržovat základní hygienické návyky?

Podle sdělení radního ing. Vašíčka zůstává dosud několik případů nevyřešených. Hlavně v těchto případech se jedná o „ložiska“, ze kterých se opakovaně šíří obtížný hmyz. Máme tomu rozumět tak, že v rozporu se zákonem o ochraně veřejného zdraví  č. 258/2000 Sb.  radní ing. Vašíček je naprosto neschopný ochránit  nájemníky, kteří řádně plní svoje povinnost, před šířením štěnic, které tam přinášejí jiní nájemníci? To mají nepřizpůsobiví nájemníci PŘEDNOST před řádnými nájemníky? Chápete vůbec zvrhlost tohoto systému, že slušný nájemník je bez jakékoliv ochrany před štěnicemi, které tam šíří jiní nájemníci?

Žádáme proto o jasnou odpověď: Kdy bude dům v Hlavatého ul. 662 bez štěnic?

Pokud toto nejste schopni zajistit, podejte demisi a přenechte svoje dobře placená místa těm, kteří budou brát místo radního jako službu řádným nájemníkům a nikoli jako podporovatele nájemníků nepřizpůsobivých. Tímto způsobem přímo naháníte voliče konkurenčním politickým subjektům – viz např. přiložený článek „Nemakačenka, paraziti a podvodníci – svět kolem nás“  od pana Okamury. (příloha 3)

Add 2/

Důchodci manželé Hiršlovi byli nuceni vyhodit nábytek, prolezlý  štěnicemi v domě ve  Vaší správě. Cena majetku 15.000 Kč určitě není pro důchodce malou částkou.

Dotaz: Uhradíte náklady spojené s následky šíření štěnic manželům Hiršlovým?

Vážení radní hl.m. Prazhy,

jste si vůbec vědomi arogance Vašeho radního ing. Vašíčka TOP 09, který na naše dva jednoduché dotazy vůbec nereagoval? Přitom sám byl radní v Praze 11 za ODS, takže je se situací přesně obeznámen.

Žádáme o písemnou odpověď.

Ing. Karel Berka
předseda

Rozdělovník:

1/ Ministr zdravotnictví MUDr. Martin Holcát MBA
2/ Ministr vnitra ing. Martin Pecina MBA
3/ Veřejný ochránce práv

  Vážený pane primátore,
                
dne 21. srpna 2013 se na nás obrátila o pomoc paní Alena Hiršlová, důchodkyně, občanka hlavního města Prahy a současně nájemnice bytu v majetku hl. m. Prahy,  který spravujete. Podle její stížnosti jsou obyvatelé domu v ul. Hlavatého 662/17 dlouhodobě napadáni štěnicemi. Dnes měla být sice provedena deratizace, ale štěnice již od rána lezli pro jejím rozkládacím lůžku.

Manželé – důchodci byli proto nuceni toto lůžko v ceně 15.000,-  Kč vyhodit. Žádáme Vás proto, abyste těmto důchodcům uhradili cena lůžka, případně další nábytek. Pro informaci uvádíme, že důchodci Hiršlovi . mají důchod 10.700,- Kč resp. 8.600,- Kč a za obecní dvougarsonku platí měsíční nájem 6.500,- Kč,  to je 132,- Kč na metr2.

Obrátili jsme se proto ihned dne 21. srpna 2013 na radního hl.m. Prahy ing. Jana Vašíčka TOP 09, odpovědného za správu městského majetku v hl.m. Praze, a současně i na členy majetkové komise pp. Petra Dolínka (ČSSD), JUDr. Moniku Krobovou Hášovou (TOP 09), ing. Mgr. Miroslava Pocheho (ČSSD) a Aleksandru Udžiniju (ODS). Až do dnešního  dne, to je skoro týden, ani nám, ani paní Hiršlové nikdo z výše jmenovaných neodpověděl. Zastupitelstvo hl.m. Prahy má ročně k dispozici částku 45.000.000.000 Kč – 45 miliard Kč, a zadlužilo Prahu až do roku 2042, finančně je zřejmě pleite a splácí půjčky dalšími dluhy.

Ani za tyto ohromné finanční prostředky nejsou odpovědní zastupitelé schopni plnit svoje základní povinnosti vůči občanům. Podle zákona č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví jste povinni ihned učinit všechna opatření na likvidaci původu nákaz, včetně informování obyvatel.

Vzhledem k Vašemu selhání Vás žádáme o okamžité opatření proti šíření štěnic v předmětném domě, který má dvacet pater. Nejlépe by bylo, kdybyste místo  zdvořilostních návštěv a dalších zbytečných aktů  navštívil obyvatele domu Hlavatého 662/17 a osobně se seznámil s vážností situace. Např. paní Alena Hiršlová utekla na venkov, neboť nemohla spát v bytě na zemi, kde po ní lezou štěnice. Ale pozor: ŠTĚNICE JSOU HROZNĚ DEMOKRATIČTÍ  TVOROVÉ A VYSÁVAJÍ   KREV NEJEN Z DŮCHODCŮ, ALE I Z PRIMÁTORA. Nerozlišují totiž u lidí funkce.

Pro Vaší informaci uvádíme, že sovětský režim měl v táborech pro vězně, nejprve v gulagu  a potom pro zajaté německé vojáky, speciální trest: ubytovny zaplněné štěnicemi, které znemožnili trestancům se v noci řádně vyspat. Chápete vůbec, že  v bytech, spravovaných Zastupitelstvem hl.m. Prahy, trestáte obyvatele tohoto domu  štěnicemi  stejně, jako nešťastné vězně na Sibiři?

Pokud nevíte, kde vzít finanční prostředky na deratizaci, tak, jak jsme Vás již písemně požádali, zrušte ostudné usnesení Rady hl.m. Prahy č. 1245 ze dne 23. 7. 2013, podle kterého jste DAROVALI zahraniční vodárenské společnosti provozování pražské vody na příštích  15 let ZADARMO  a získáte do rozpočtu částku 13.500.000.000 Kč – 13,5 miliardy Kč navíc a ještě k tomu nebudete mít na krku možné trestní stíhání viz http://www.prazanezasvaprava.cz/aktualn/183-dopis-rndr-tomai-hudekovi-phd.html

Vážený pane primátore,

ve svém dopise radnímu Ing. Vašíčkovi ze dne 21. srpna 2013 jsme uvedli: Pokud nebude záležitost se štěnicemi ve dvacetipodlažním domě Hlavatého 662/17 uspokojivě vyřešena, včetně náhrady škody postiženým obyvatelům za zničený nábytek (prolezlý štěnicemi), budeme nuceni se obrátit na další státní orgány k tomu určené, což jsem nuceni učinit. Toto Vás ale nezbavuje Vaší odpovědnosti, abyste přijal v souladu se zákonem č. 258/2000 Sb.  okamžitá a účinná opatření proti šíření štěnic v domech, který spravuje Zastupitelstvo hl.m. Prahy.

Dovolujeme si Vás  požádat o písemnou odpověď.

S úctou

Ing. Karel Berka
předseda

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

15:57 Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

Když jsem si o víkendu přečetl některé články v denním tisku, věnované osvobození republiky před 79 …