Prohlášení Správy Pražského hradu k výpadku během televizního přenosu ČT

29.10.2014 17:37

Tiskové prohlášení Správy Pražského hradu, reagující na obvinění České televize ve věci výpadku přímého přenosu z Pražského hradu.

Prohlášení Správy Pražského hradu k výpadku během televizního přenosu ČT
Foto: Repro foto ČT
Popisek: Režisér Robert Sedláček přebírá medaili od prezidenta Zemana

Dne 22. 10. 2014 požádala Česká televize (ČT) Správu Pražského hradu (SPH) o zajištění elektrické energie pro přímý přenos z ceremoniálu udílení státních vyznamenání. ČT v písemné žádosti požadovala pro svá zařízení celkový příkon 70 kW a SPH jako každý rok ČT poskytla dvě 63ampérové zásuvky  o celkovém příkonu 83 kW. ČT tak dostala o 13 kW příkonu více, než kolik požadovala. Výpadek jednoho ze dvou 63ampérových jističů byl tedy patrně důsledkem přetížení za odběrným místem způsobeným na straně ČT.  Správa Pražského hradu odmítá jakoukoliv vinu na přerušení přímého přenosu, neboť její pracovníci nemohli toto přetížení za odběrným místem žádným způsobem ovlivnit a naopak opatřeními přímo v rozvodně (stálý fyzický dozor v průběhu TV přenosu) nedošlo k výpadku většího rozsahu. Sdělení ČT ve věci výpadku dodávky energie do sdělovacích prostředků pokládáme za neseriózní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hrad.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…