Radim Valenčík: Bělobrádkovo chcípnutí, Macronův makeup - Elity?

31.08.2017 11:30

Přiznám se, že nechápu, jak Bělobrádek mohl udělat takovou hloupost. Myslel to asi upřímně (a z čistě odborného hlediska možná měl i částečně pravdu), ale přece měl vědět, jakou vlnu to "chcípnutí" (zvlášť trochu vystavené mimo kontext) to mezi pejskaři a nejen mezi nimi vyvolá. Navíc to bylo tak trochu dost nevkusné.

Radim Valenčík: Bělobrádkovo chcípnutí, Macronův makeup - Elity?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Valenčík

Teď z toho mají lidovci větší průšvih, než by měl Babiš, kdyby ukradl Hradčany i s prezidentem.

A lidé pocítili, že mají příležitost ukázat svoje odhodlání si nenechat vše líbit. Takže se objevily žertíky typu: "Nové logo lidovců – CHCÍPL NÁM PES", apod.

Nevím, zda je to nějaká shoda nevysvětlitelných popudů, nebo projev degenerace vzájemně propojených globálních a lokálních elit i jejich slouhů všech kategorií . Nechápou, o co jde, a nechtějí pochopit, jakému zlu slouží, dělají si o sobě iluze a zapouzdřují se. Dílo je pak dokonáno tím, že považují za normální to, co normální není, bojí se vybočit z řady, hloupnou a ztrácejí poslední zbytky empatie .

Nasvědčovalo by tomu třeba i to, jak se chová "velká naděje" globální politiky Macron, který měsíčně utrácí 225 tisíc za makeup. Mimo jiné – zajímavé a poučné je, že k této malé poznámce, kterou jsem v lehčím žánru nedávno napsal, přišlo několik set lajků a komentářů:

"Tak jsem se pohádal s manželkou. Ona tvrdí, že 225 tisíc na makeup Macrona je tunel, protože tolik se nedá utratit na žádnej ksicht, já říkám, že v tomto případě nejde o tunel, ale o naprostou debilitu. Tak jak to je?"

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…