Radim Valenčík: Mediální "péče" o Zemanovo zdraví a její výsledek

16.09.2017 15:21

Tak jsem z mnoha stran našeho mediálního mainstreamu slyšel, jak hrozného morálního přestupku se dopustil Zaorálek, když na pozvání jedné z odborových organizací navštívil (vážně narušil) zkoušku souboru v Národním divadle. Asi se to nedělá a osobně to považuji spíše za jedno z mnoha předvedení Zaorálkova mimoňství a neumětelství.

Radim Valenčík: Mediální "péče" o Zemanovo zdraví a její výsledek
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Miloš Zeman se zúčastnil akce Sportovní hvězdy dětem 2017, která se tradičně koncem léta koná v areálu tenisového klubu Sparta Praha

Zajímavé však je, že titíž, kteří se pohoršují nad Zaorálkovou moralitou, nemají žádné morální zábrany, když nás systematicky, každodenně, v dostatečně politicky vyfabulované a z hlediska blížících se prezidentských voleb kolorované podobě krmí zaručeně věrohodnými informacemi o zdraví Miloše Zemana .

Vybírám jen namátkou pár ukázek:

Expres 12. 5. 2017

"Zeman je ve vážném zdravotním stavu," míní elitní lékař Hnízdil

Jeden z nejrespektovanějších českých lékařů, specialista na celostní, psychosomatickou medicínu a rehabilitaci Jan Hnízdil: "Stejně jako se může narodit člověk s nevyvinutou končetinou, tak se může narodit člověk s postiženým charakterem. To znamená, že ti lidé skutečně nemají vyvinutá fungující mozková centra, která jsou zodpovědná za soucit, stud a svědomí. Porozumět té současné situaci lze pouze s učebnicí psychiatrie v jedné ruce a s románem Maria Puza Kmotr ve druhé, protože to je skutečně kombinace těžké psychopatologie a souboje gangů," míní slavný odborník na lidské neduhy.

Viz: http://www.expres.cz/milos-zeman-vazna-nemoc-rozpad-osobnosti-doktor-jan-hnizdil-prc-/zpravy.aspx?c=A170512_112554_dx-zpravy_Neos

Expres 30. 5. 2017

"Není to běžný Miloš Zeman. Poslední měsíce ho nepoznávám. Přišlo mi, že hodně sešel. Asi na tom není zdravotně příliš dobře. Viděl jsem jeho chůzi, jak ho museli dovézt na vozíku na focení v Číně. Něco je prostě špatně. Jeho nejbližší okolí by se mělo vážně zabývat jeho zhoršeným zdravotním stavem a nehnat ho do dalších voleb. Bojím se, že dalších pět let by nebyl schopen zastávat svoji funkci," říká například lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský pro Parlamentní listy.

Viz: http://www.expres.cz/milos-zeman-zdravotne-odchazi-nepoznavam-ho-tvrdi-europoslanec-p86-/zpravy.aspx?c=A170530_102501_dx-zpravy_bpet

Expres 31. 5. 2017

Už je to příliš. Dlouho toleruje česká veřejnost excesy prvního přímo zvoleného prezidenta Miloše Zemana. Jenže jeho nepřijatelné chování jak ve vnitropolitických, tak v zahraničních záležitostech ho dostalo pod drobnohled občanů a je to stále zřejmější – prezident Zeman je nemocný a jeho proklamovaný záměr opět kandidovat na prezidentský úřad je stále méně reálný .

"Je na voličích, aby takového nemocného člověka nevolili, když mají pocit, že není zdravotně v pohodě," říká znalec ústavního práva JUDr. Stanislav Balík s tím, že současná úprava Ústavy ČR neumožňuje prezidenta odvolat ze zdravotních důvodů, jako tomu bylo například v případě Ludvíka Svobody.

http://www.expres.cz/milos-zeman-prezident-nemoc-stanislav-balik-fmj-/zpravy.aspx?c=A170530_145334_dx-zpravy_Neos

TV Nova 13. 6. 2017

Prezident Miloš Zeman trpí podle některých lékařů vážnou neurologickou chorobou . Údajně to ukazují záběry, které pořídila televize Nova poté, co jmenoval Zeman nové profesory. Na záběrech má prezident velké problémy při chůzi po schodech. A obtížnou chůzi dokonce sám komentuje... Záběry jsme ukázali několika uznávaným lékařům. Podle nich Zemanova chůze svědčí o vážné neurologické chorobě. "Většinou takováhle nejistá chůze, kdy člověk vlastně ztrácí rovnováhu nebo nemůže po schodech jít bývá nejčastěji postižením nervů, takzvané toxické poškození nervů," vysvětluje Cyril Mucha z 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy.

Viz: http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/domaci/vazna-nemoc-prezidenta-zemana-muze-mit-neurologickou-chorobu-rika-lekar.html

Eurozprávy 23. 6. 2017

"Miloš Zeman je hodně nemocný člověk, který se na sebe snaží upozornit především bonmoty - být za každou cenu vtipný," sdělila pro EuroZprávy.cz socioložka a signatářka Charty 77 Jiřina Šiklová. "Moc i nemoc devastuje osobnost člověka. Někdy je mně této devastace osobnosti v přímém přenosu až líto. Musí být hodně osamělý," uvedla. ... Šiklová zmiňuje, že jelikož se jedná o diabetika, měl by dodržovat nejenom přísnou dietu, ale také celkově zdravý životní režim. Zeman ale konzumuje alkohol a jeho stav se jen zhoršuje. "To se pak projevuje i v jeho snížené schopnosti sebekontroly a veřejného vystupování," myslí si.

Zdroj: http://domaci.eurozpravy.cz/politika/193506-moc-i-nemoc-devastuji-zemana-je-mi-ho-lito-rika-siklova/

TV Nova 2. 8. 2013

Prezident Miloš Zeman trpí cukrovkou a kvůli jeho zdravotnímu stavu se muselo už sejít i lékařské konzilium. Bude muset změnit jídelníček a doktoři chtějí, aby přestal kouřit.

Viz: http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/domaci/zemana-trapi-cukrovka-ceho-se-musi-vzdat-a-velky-prehled-nemoci-ceskych-prezidentu.html

Směsice pravd, polopravd, osobních výlevů a zavádějících hodnocení. Zvlášť dojemná je například péče Šiklové o Zemanovo nadužívání alkoholu, která je svým obsahem téměř biblická.

Když selhaly všechny dosavadní pokusy o Zemanovu difamaci, tak naši moralizátoři ztratili jakékoli morální zábrany a pokusili se vyvolat dojem, že se Zeman prezidentských voleb snad ani nedožije. Aby přiměli voliče uvažovat o jiném kandidátovi a postupně si na něj zvykat. Vysoká úroveň politické kultury našich moralizátorů.

Na voliče to asi moc nezabralo. A včera se Zeman předvedl v "Týdnu s prezidentem" v televizi Barrandov a informoval o svém zdraví s velkým optimismem. Sice mu nemusíme věřit, ale vypadal pohodově a ve skvělé kondici. Dokonce se nedopustil žádného trapasu a ani mediální mainstream tentokrát na tom, co říkal, nenašel nic, na čem by se mohl přiživit. Ostatně zde se o tom můžete přesvědčit na vlastní oči.

Možná, že v opticky pozorovatelném zlepšení Zemanovy kondice sehrálo svou roli jeho zdravé naštvání vyprovokované "dojemnou" (či spíše nechutným způsobem prezentovanou) péčí o Zemanovo zdraví, které prezidenta přimělo ke zlepšení životosprávy efektivněji, než jeho pokusy zkoušet sílu své vůle . A tak se vlastně celá ta kampaň vedená proti Zemanovi pod "morálním" praporem nastolení otázky jeho zdraví v dobré obrátila.

Radim Valenčík

Vyšlo na vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vladimír Ustyanovič: Zákon není právo

8:29 Vladimír Ustyanovič: Zákon není právo

V posledních dnech většině občanů pohnulo žlučí vyjádření starosty pražské části Řeporyje Pavla Novo…