Regi Base: Pomáháme těm, kteří za nás sloužili

14.05.2013 15:24

Nadační fond Regi Base v současné době představuje ambiciózní projekt, Životní investiční pojištění REGI LIFE, jehož cílovou skupinou jsou nejen novodobí váleční veteráni, ale všichni ti, „kteří za nás sloužili“. Tzn. policisté, hasiči, celníci a pracovníci vězeňské správy.

Regi Base: Pomáháme těm, kteří za nás sloužili
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čeští vojáci vracející se z mise v zahraničí

 

Na samém počátku tohoto projektu je iniciativa nadpraporčíka Jiřího Schamse – Regiho, který byl těžce zraněn během své poslední mise v Afghánistánu, kde působil jako zdravotník u speciální jednotky SOG. Nadpraporčík Jiří „REGI“ Schams se jako ostřílený bojovník elitní jednotky SOG určené ke speciálním akcím zúčastnil několika válečných konfliktů. Sedmnáctého března 2008 ale svou vojenskou kariéru nedobrovolně ukončil. Během doprovodu dánských humanitárních pracovníků do městečka Gerešk v Afghánistánu se v jeho blízkosti odpálil sebevražedný atentátník. Šest měsíců pak ležel v bezvědomí. Jeho tělo bylo plné střepin, dodnes má dvě v hlavě. V současné době je na vozíku a následky zranění jsou bohužel trvalé, v jejich důsledku je Regi plně odkázán na pomoc ostatních.

Pomáháme těm, kteří za nás sloužili  

Tento hrdina byl iniciátorem založení organizace, která by pomáhala nejen válečným veteránům, ale i veteránům z řad policie a hasičského záchranného sboru. V dubnu roku 2011 Martin Jirsa, Hynek Čech a Dr. Darja Marie Pirkl založili Nadační fond REGI Base I., který zaštiťuje v blízkosti Prahy vznik unikátního diagnosticko-rehabilitačního centra pro novodobé veterány, jaké dosud v Česku nikdo nevytvořil. Bude sloužit všem veteránům, kteří se ocitnou v těžké životní situaci a požádají o pomoc. Tento projekt začal rychle získávat své příznivce a vize nadačního fondu se začaly rozšiřovat do nejrůznějších směrů. Jedním z nich je i unikátní spolupráce s ČPP a produkt REGI LIFE s veteránským příspěvkem.

Pravidelný veteránský příspěvek až 40 000 Kč. Také pro rodinné příslušníky

Hynek Čech, jeden ze zakladatelů nadačního fondu, říká: „Ve spolupráci s jednou významnou pojišťovnou jsme koncem roku 2012 připravili pro ve¬terány a jejich rodiny speciální produkt Investiční životní pojištění REGI LIFE. Nadační fond REGI Base I. poskytuje ke sjednané smlouvě navíc finanční podporu formou pravidelného veterán¬ského příspěvku po dobu 5 let, a to až do výše čtyřiceti tisíc korun.
Tento produkt pro zájemce zahajujeme od 1. 6. 2013.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.