Robert Majcík: Ve vězeňské službě to se zaměstnáváním není košér, pane ministře

20.03.2015 13:01

Dopis ministru spravedlnosti Robertu Pelikánovi.

Robert Majcík: Ve vězeňské službě to se zaměstnáváním není košér, pane ministře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Věznice, ilustrační foto

Vážený pane ministře,

od příchodu nového vedení vězeňské služby se toto vedení chlubí, jak snižuje počty zaměstnanců na generálním ředitelství, ale zdá se, že na dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr zaměstnává větší počet lidí, než zaměstnávalo staré vedení.

Žádám podle zákona 106/99 Sbírky o zaslání informace, kolik zaměstnanců na dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr zaměstnávala vězeňská služba na generálním ředitelství k 1.3.2014 a kolik jich zaměstnávala k 1.3.2015. Dále žádám o vyčíslení,kolik byla průměrná hodinová odměna z  dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr uzavřených k 1.3.2014 a kolik byl hodinový průměr k 1.3.2015.

Dále žádám podle téhož zákona o informace, zda vězeňská služba na dohodu o pracích konaných mimo pracovní poměr zaměstnává známou náměstka Gotwalda paní Miloslavu Pošvářovou.

Je pravda, že její hodinová odměna je okolo 400 Kč? Co konkrétního paní Pošvářová pro vězeňskou službu vykonává? A v jaké době práci vykonává, protože na generálním ředitelství jí prý už dlouho nikdo neviděl?

Není to náhodou korupční faktor, když paní Pošvářové,která v médiích kritizovala opravy ve věznici v Bělušících, najednou vyplácí vězeňská služba každý měsíc okolo 32000 korun za 80 odpracovaných hodin měsíčně? Nebo to snad má za mlčení?

Děkuji za informace, s pozdravem

Robert Majcík, Dukovany

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.