Robert Šlachta: Rád bych věřil, že se stejně bude pan redaktor věnovat i výsledkům vyšetřování

29.11.2015 13:21

Reakce ředitele ÚOOZ na reportáž Janka Kroupy na stanici Radiožurnál.

Robert Šlachta: Rád bych věřil, že se stejně bude pan redaktor věnovat i výsledkům vyšetřování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, bývalý šéf ÚOOZ

Ve čtvrtek odvysílal Český rozhlas na stanici Radiožurnál reportáž o brněnském podnikateli A. A., kterou se svým týmem připravil redaktor Janek Kroupa. V této reportáži bylo více než zřetelně naznačováno propojení mé osoby a detektivů ÚOOZ  se zmíněným podnikatelem v takové podobě, která zcela logicky přináší otázku, zda nedošlo z mé strany, či ze strany dalších policistů útvaru, k jednání mající znaky trestného činu.

Pan redaktor mi dal možnost se v reportáži k jednotlivým nařčením vyjádřit, toto jsem písemně učinil a mé vyjádření v reportáži zcela jasně zaznělo.

Na rozdíl od pana Kroupy však nemám žádné informace z živé kauzy, kterou se v současné době zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů (dále jen GIBS). Nevím proto o žádných materiálech nalezených při domovní prohlídce u A. A. a nevím, odkud případně takové materiály pocházejí. Jsem však přesvědčen, že vyšetřování GIBS na tyto, a nejen tyto, otázky odpovědi přinese. Rád bych věřil, že stejné úsilí, které jistě pan redaktor vynaložil na přípravu této reportáže, věnuje následně i výsledkům vyšetřování a nebude zpochybňovat práci GIBS.

plk. Mgr. Robert Šlachta

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.