Robert Troška: „Lodě migrantů otáčet nazpět k africkým břehům, nevozit do Evropy“

09.11.2016 15:08

Toto prohlášení zaznělo z úst člena německé spolkové vlády, ministra vnitra Thomase de Maiziereho. Jedná se asi o takový obrat v pohledu na migraci, jako kdyby sovětští komunisté vyhlásili kapitalismus hlavním ekonomickým směrem.

Robert Troška: „Lodě migrantů otáčet nazpět k africkým břehům, nevozit do Evropy“
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Pokud tento výrok bude následovat celá německá spolková vláda, jedná se asi o takový obrat v migrační politice německé vlády, jako kdyby sovětští komunisté vyhlásili kapitalismus a tržní hospodářství hlavním ekonomickým směrem nebo kdyby aktivisté z neziskovek začali lidem říkat pravdu o migraci.

Dosavadní kroky německé vlády

Toto prohlášení totiž vydal ministr vnitra té spolkové vlády, pod vedením té kancléřky, která v září 2015 „pozvala“ do Německa a tím do celé Evropy statisíce mladých převážně muslimských „uprchlíků“. Jakákoliv pochybnost či dokonce nesouhlas s touto vítací politikou byly ihned v zárodku zadupány pod zem mainstreamovými médii pod záminkou nutné solidarity vůči těm, co „utíkají z válečných konfliktů“. A nutno dodat, že tito „uprchlíci“ utíkat před válkou opravdu uměli, a to hodně rychle! Do pohybu se vydaly celé statisícové masy těchto většinou dobře živených „uprchlíků“ a my všichni jsme se během příštích měsíců dozvídali o nejrůznějších nástrahách a válečných konfliktech, od Turecka počínaje přes Řecko a další balkánské státy až k Rakousku konče a tak zastavit se mohli až v krásném bezpečném Deutchlandu v rozesmáté náruči paní kancléřky pořizující selfie s mnohými z nich.

A média a vládní činitelé Německa včetně výše zmíněného pana ministra Thomase de Maiziereho nás denně přesvědčovali o NAŠÍ morální povinnosti tyto jedince z odlišných blízkovýchodních kultur přijmout, poněvadž tato povinnost pramení z „nutnosti solidarity“ k nim a také z nutnosti dodržovat Ženevské úmluvy a dalších podmínky při posuzování azylu.

Bavoři na sjezdu CSU proti politickému islámu

Asi také není náhoda, že výrok spolkového ministra vnitra přichází po sjezdu bavorské CSU, jejíž nový program Die Ordnung (Řád) tvoří předěl ve vnímání migrace, kdy Bavoři odmítají vznik paralelních společností a poprvé se zmiňují o nebezpečí politického islámu ohrožujícího samou podstatu demokracie. Bavorská CSU se tak začíná nyní již hodně výrazně rozcházet s vedením sesterské CDU nejenom ve stanovení horního limitu běženců, ale i pohledu na islám, když koncem srpna tohoto roku kancléřka Merkelová prohlásila, že islám k Německu patří. Tato disproporce ve vnímání islámu a jeho vlivu na německou společnost spolu se zvyšující se kriminalitou muslimských migrantů, jejich džihádistickými pokusy a neřešeného narůstajícího přílivu „zachráněných“ migrantů ve Středomoří může do budoucna rozbít nejen dosavadní vládní koalici, ale postupně zvyšovat frustraci hlavně bavorského obyvatelstva a vytvořit tak podhoubí pro silný nacionalismus a separatistické tendence i v samotném Bavorsku. Je dobré si připomenout, že Bavoři na rozdíl od Skotů s třísetletou unií v rámci společného království Velké Británie nemají svoji identitu spojenou s jednotným Německem, až do roku 1870 bylo Bavorsko samostatným knížectvím se svým králem. Ale to se již dostáváme k dlouhodobému scénáři katastrofického vývoje. Kdo by ale ještě před 10 lety považoval odtržení Skotska od Velké Británie za reálné?

Jen prohlášení nebo změna politiky německé vlády?

Možná proto reaguje německý ministr vnitra tak důrazně ve svém prohlášení. Je samozřejmě možné, že jde jen o prohlášení ministra posilující pozici v současné německé vládě a jako gesto s cílem sebrat konkurenční AfD pár procentních bodů při budoucích volbách.

Pokud je ale výrok německého ministra myšlený vážně, mohlo by začít svítat na postupné řešení problému migrace. Jen na italské břehy se letos dostalo cca 160.000 migrantů a na březích severní Afriky je dnes připraveno k migraci do Evropy dalších 800.000 migrantů, některé zdroje uvádějí mnohem vyšší počty.

Plán se sběrnými středisky (tábory) pro migranty mimo EU není nový, po jeho vybudování a následném spuštění volají již několik měsíců někteří vrcholní politici jako je Viktor Orbán v Maďarsku (o jeho návrhu podrobně ZDE), rakouský ministr zahraničí Kurz a další členové rakouské vlády včetně kancléře nebo český prezident Miloš Zeman. V případě Německa a jeho finanční síle by vybudování a jeho následná realizace byla možná v krátkém časovém horizontu.

Překážky

Pokud by se současná německá vláda k takovému kroku odhodlala, což je v kontextu předchozích vládních kroků německé kancléřky stěží představitelné, bude nutné nastartovat změnu legislativy celé EU podobně jako před několika lety nastartovalo Španělsko, které také vrací nelegální migranty v severoafrické Ceutě zpět.

Další překážkou je samotný „Brusel“ a jeho „pseudohumanstičtí eurokomisaři“ a nezapomeňme i na samotné Německo, kde horní komora parlamentu je prakticky v rukou levice.

Přejme si ve vlastním zájmu, aby rčení , že každá pohádka jednou skončí, platilo i v případě německých vládnoucích elit, že totiž pohádka o krásném a obohacujícím multikulti ráji, kde budou vedle sebe mírumilovně vrkat jednotlivé kultury jak holoubci, je opravdu jen krásnou pohádkou. Islámští holoubci jsou ve skutečnosti dravci, kteří by mohli při současné pasivitě vládní garnitury za několik generací Německo rozložit. Proto je třeba, aby německá vláda začala konečně jednat.

Anebo je to u současné německé vlády jen sci-fi?

Zdroje:
http://zpravy.idnes.cz/nemecko-ministr-vnitra-uprchlici-navrat-stredozemni-more-pno-/zahranicni.aspx?c=A161106_100630_zahranicni_ert
http://zpravy.idnes.cz/renzi-uprchlici-italie-eu-dotace-dok-/zahranicni.aspx?c=A161012_153913_zahranicni_ert
http://zpravy.idnes.cz/islam-k-nemecku-patri-musi-byt-vsak-v-souladu-s-ustavou-rekla-merkelova-13w-/zahranicni.aspx?c=A160817_231533_zahranicni_pas

Psáno pro blog.idnes.cz, publikováno se souhlasem autora.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.