Roman Ramach: Bohéma aneb Historie podle korektně falešné ČT

07.02.2017 16:32

Česká televize nám divákům-kncesionářům každou neděli vysílá seriál Bohéma. Mladý člověk, který nezná dějiny a sledující tento seriál, díky ČT získává falešný dojem o historii naší kultury.

Roman Ramach:  Bohéma aneb Historie podle korektně falešné ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

ČT salámovou metodou zkouší, kam až může zajít. Chyběla jim postava hodné Němky, a tak nařídí autorce scénáře vymyslet postavu Němky, milující Čechy, Lilli Královou. Nejspíš si ČT vzala za úkol našemu národu vnutit, jak Němci v období protektorátu byli hodní a my Česši jme byli ti špatní - udavači a slaboši. Prostě a jednoduše, když schází v období protektorátu hodný Němec, tak jej ČT vytvoří. A to nepíši dál o smyšlených dětech a životních situacích našich herců.

To, že páni herci až na čestné výjimky (O. Nový) mají ,,flexibilní´´ morálku, víme, vidíme to dnes, ale proč překrucovat historii. Bude nám ČT pod výmluvou, že chce českého diváka nutit přemýšlet, vysílat nesmysly, že Němci vlastně Sudety a zbytek Čech osvobodili a že za protektorátu tady byla díky Němcům prosperita? Kam až ČT chce zajít? Rada pro RTV by měla žádat, aby ten, kdo zadal a zaplatil z našich konsesionářských poplatků tento paskvil BOHÉMA, uradil veškeré náklady ze svého.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Absurdní důchodové divadlo

15:49 Jiří Weigl: Absurdní důchodové divadlo

Pondělní glosa Jiřího Weigla