Sdružení Maják: Senátor Čunek zneužívá své ústavní funkce k obhajobě odsouzeného podvodníka

12.09.2018 19:00

Prohlášení Sdružení klientů H-Systému Maják na lživá tvrzení senátora Čunka

Sdružení Maják: Senátor Čunek zneužívá své ústavní funkce k obhajobě odsouzeného podvodníka
Foto: Daniela Černá
Popisek: Zlínský hejtman, senátor Jiří Čunek na tiskové konferenci ve Zlíně

Sdružení Maják se důrazně ohrazuje proti štvavým útokům a lžím, které opakovaně šíří senátor Jiří Čunek s odsouzeným podvodníkem Petrem Smetkou. Z toho důvodu již minulý týden bylo podáno Sdružením Maják a JUDr. Hanou Marvanovou trestní oznámení jak na senátora Čunka, tak na odsouzeného Petra Smetku.

Zdůrazňujeme, že Petr Smetka se naprosto záměrně snaží odvést pozornost od dalších zločinů, které již přichystal na klienty. Jedná se o pozemky v katastru Rabyně původně v jeho vlastnictví, které se snaží získat zpět, přestože byly zajištěny v trestním řízení za účelem odškodnění klientů H-Systému. Poté, kdy byl Petr Smetka odsouzen Městským soudem v Praze, protiprávně vyvedl tento majetek velké hodnoty z dosahu poškozených klientů, čímž se snaží zmařit jejich odškodnění a užívat si výnos ze své trestné činnosti. V současnosti je u Obvodního soudu pro Prahu 2 projednáván návrh státního zástupce o zabrání pozemků v Rabyni ve prospěch státu, protože se jedná o výnos z trestné činnosti odsouzeného Smetky.

Je skandální, že podvodníka, který okradl 1100 rodin, se neustále zastává senátor a napadá klienty H-Systému, kteří odmítli vstoupit do družstva Svatopluk, protože šlo o další projekt Petra Smetka, což vyplývá z pravomocného rozsudku. Senátor Čunek zneužívá své ústavní funkce a imunity k obhajobě odsouzeného podvodníka a k útokům na jeho oběti a jejich právní zástupkyni.

Senátor Čunek se ustavičně snaží zpochybnit prodeje v konkurzu a uvádí zcela jiné údaje, než jaké ve skutečnosti jsou. Pokud jde o průběh konkurzu, je to věcí nejen správce, soudu, ale i věřitelského výboru, kde byli donedávna dva zástupci státu, kteří rovněž prodeje schvalovali, a to zásadně na základě znaleckých posudků. Je neskutečné, že senátor Čunek bojuje proti ostatním klientům H-Systému a zastává se jen 60 bydlících osob v Horoměřicích, z nichž pouze polovina jsou bývalí klienti H-Systému.

Tímto vyzýváme senátora Čunka, aby okamžitě přestal útočit na ostatní klienty H-Systému, na JUDr. Hanu Marvanovou, na správce konkurzní podstaty a přestal po dohodě s odsouzeným podvodníkem na veřejnosti lhát o tomto monstrózní případu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Divé činy v pozadí divočiny

9:39 Ladislav Jakl: Divé činy v pozadí divočiny

Až pojedu zítra (3. května) od Mariánských lázní směrem na Cheb, budu se dívat doprava. Což se na to…