Sofie Chrtková: Není okupace jako okupace

09.05.2012 12:05

Už nemáme Den osvobození Československa od německých okupantů, ale Den ukončení bojů 2. světové války. O okupaci se bude mluvit jen v souvislosti s bývalým Sovětským svazem a komunisty. Kdo čekal na projev hlavy státu ke konci 2 světové války, kdy jsme byli od r. 1939 do r. 1945 Hitlerovým Německem obsazeni, zotročeni a vyvražďováni, ten se nedočkal. Pietní akt byl rozdělen na dvě části – 7. 5. na Olšanech a 8. 5. na Vítkově – zcela účelově, „ne-vlastenecky“ a „pragmaticky“ a nechyběla ani prodloužená ruka Vatikánu.

Sofie Chrtková: Není okupace jako okupace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Vítkově se uctíval Den vítězství za účasti prezidenta i čelních představitelů vlády

V době, kdy se vážně uvažuje o prolomení Benešových dekretů, papežem je Němec a Vatikánu má připadnout značné české území a miliardové „odpustky“, v době, kdy jsme opět vazali Německa a zbaveni našimi politiky zcela naší soběstačnosti, zejména v jeho  prospěch, v době, kdy Německo udává  svůj nový řád Evropě, je pochopitelné, že se na Protektorát Čechy a Morava, vzpomínat nebude. Nebude se vzpomínat, že bylo Československo od Němců osvobozeno. Nově se bude říkat, že 8.5. je dnem ukončení bojů 2. světové války – proč, kým a  kvůli komu - o tom se bude raději mlčet!

 

Nelze přepsat dějiny, nelze vymazat paměť národa, nelze vymazat jednotlivá zvěrstva, jež byla činěna našim lidem. Nelze zapomenout na smrt blízkých, známých, vlastenců, jež obětovali své životy, nelze zapomenout na životy cizích vojáků, jež zemřeli i pro naší svobodu. Dá se říci, že Dr. Edvard Beneš byl velmi dobrým prorokem.

P.S. Je zřejmé, že nový president Francie F.Hollande, přidělal madam Merkelové vrásky na čele a nejen jí. Kdo poslouchal její projev při nedávné návštěvě Česka na  jedné vysoké škole  k našim studentům nebo projev po zvolení F.Hollande prezidentem, muselo mu trochu zamrazit.  Ona neprosila o spolupráci, ona „diplomaticky“  nařizovala. Mnozí z nás jistě čekali a  pevně doufali, že vyhraje F. Hollande, což je i jistou nadějí pro Evropu.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

15:22 Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

Denní glosy Petra Hampla.