Sofie Chrtková: Nepřestávejme

23.04.2012 19:46

Demonstrace proti vládě byla ohromná, nejen počtem občanů, ale i tím, že se spojili občané bez ohledu na to, zda inklinují více k pravici nebo levici, dostavili se občané starší i mladší, spojily se odbory a různá hnutí a sdružení.

Sofie Chrtková: Nepřestávejme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Václavském náměstí v Praze demonstrovalo proti vládě asi 90 000 nespokojených občanů

Občané se spojili a uvědomili si, že nám jde o nás a náš stát. Myšlenku a náplň větší a důležitější, než má vláda, protože ta se snaží především o záchranu svých křesel a mnozí i svých dluhů, úvěrů a hypoték, kvůli nim jsou politici schopni nás a náš stát poslat ke dnu. Je to „vláda“, jež drží pohromadě jen vizí dalších obřích tunelů nebo tím, co kdo na koho ví, či kdo je komu za co zavázán. „Vláda“ své dílo ještě nedokončila a nezprivatizovala celý stát, poslanci nemají splacené své soukromé dluhy. Poslanci i vláda vsadili na mírnou povahu Čechů. Jenže, i tomu nejmírnějšímu jednou dojde trpělivost.

Opět a pokolikáté již? prožíváme trapné divadlo s trapnými veverkami, které si převlékly kožichy jen jiné barvy, ale veverkami zůstanou stále, s dalšími veverkami  v sále?  Již skutečnost, že Peake nebo Nečas, musí někoho  vůbec přemlouvat, aby mohla „vláda“, nejhorší v našich dějinách,  jež si nastavila vlastní a nová klientelistická a korupční  pravidla – „vládnout“, čili škodit nám, našemu státu a zemi, je opravdu tragické. Shánění a přemlouvání poslanců je ve své podstatě opravdu morální  ubohostí – protože až tam se dostali. Vláda jako celek dokázala, že vládnout nezvládá, protože si politiku spletla s lichvářským byznysem  a  o některých, kteří se vyšplhali až na samý  politický vrchol jsou pochybnosti, že jsou vůbec duševně zdraví vést  a rozhodovat o čemkoli.

Svými televizními výstupy dělají z lidí již zcela otevřeně  blbce a hlupáky – na více se vzhledem k jejich, mnohdy  koupené  inteligenci, zřejmě nezmohou.  Jde jim především o dokončení zkázy státu a občanů, tedy dokončení  vlastního díla a zajištění si pro sebe bezpracnou budoucnost v přepychu, vytvořenou na úkor státu i občanů.  To bychom jim, jako občané, rozhodně neměli dovolit, pokud k majetku nepřišli vlastní pílí a prací nebo děděním či restitucí. Tato „zodpovědná“ vláda by se měla ze svých činů zodpovědně  zodpovídat.

Musí se také dost bát. Ví, že do příští vlády se veverky již nedostanou a ODS a TOPka,  ztratí mnoho  dalších hlasů, pokud ve vládě zůstanou. Pokud jim tohle nevadí, což je možné, tak kvůli splnění prvotního  plánu – zajištění si  vlastní budoucnosti, kdy nebude záležet již na tom, kolik kde mají poslanců a jak silnou mají vládu. Budou  zajištěni tak,  že vládu nebudou potřebovat a pravděpodobně nebudou ani v našem státu žít.

Opět jsme svědky dalšího prodlužovaného divadla a trapné frašky, která zjevně neskončí, pokud zde tato vláda bude. Horší však je, co se mezitím stane s občany  a naší zemí. Ti, co byli na poslední protivládní demonstraci, by neměli ve svém úsilí polevit, ale naopak – a to co nejdříve -  hodně přitvrdit. Zazněla slova, že se máme bránit, máme bránit náš stát i naše děti, což je naším právem i z Ústavy. Tato vláda  poškozuje i živnostníky, malé firmy, české firmy, zemědělce, nikoli jen  zaměstnance, důchodce a rodiny s dětmi. Pokud se zřejmě nepřikročí rychle  k ještě důraznějším akcím, jak hovořili odboráři, tato vláda dovládne. Díky svým různým trikům na občany a prodlužování přemlouváním, krizemi i  postupným oddalováním termínů, bude ohlupovat občany po  zbytek svého  období. A je jisté, že příští vláda dostane do vínku jen trosky a spáleniště, vykradenou zem a zdecimované občany. Nedovolme to, podávejme také ultimáta, stojme si za nimi. Dokažme, že náš stát je opravdu naším, a že nejsme hlupáci, trosky ani ovce.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…