Stanislav Kliment: Martin Schulz - Demokracie je přitlačená ke zdi

26.08.2016 13:47

Předseda Evropského parlamentu Martin Schulz varuje před „polarizací v Evropě“. Přiznal, že jsou již pozorovatelné jisté příznaky rozpadu. Rozhovor s předsedou Evropského parlamentu byl publikován v příloze německého týdeníku „Die Zeit“ "Zeit Geschichte".

Stanislav Kliment: Martin Schulz - Demokracie je přitlačená ke zdi
Foto: Europarl.europa.eu
Popisek: Předseda Evropského parlamentu Martin Schulz

Setkáváme se ve společnosti z jedné strany s posilováním krajních pólů, současně s procesy rozkladu - tvrdí Martin Schulz, přední politik SPD. Zmíněné tendence Schulz vidí i v Evropském parlamentu. „Politici vstupují do voleb do Evropského parlamentu, aby ho rozložili zevnitř,“ říká. Šéfka francouzské Národní fronty Marine Le Pen mu údajně osobně řekla, že „je tady, aby rozbila ten interes". Předseda Evropského parlamentu nevylučuje, že „národovci“ v některých unijních zemích mohou získat převahu a může stát ze sféry eurolandu bude některý stát  chtít vystoupit z EU. V současnosti je demokracie přitlačená ke zdi, podtrhuje. Aktuální nálady v Evropě potom srovnal s pozdním obdobím Výmarské republiky.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…