Stanislav Kliment: Sadiq Khan zaútočil na Jeremy Corbyna

22.08.2016 19:40

Londýnský starosta Sadiq Khan se v článku na stránkách britského listu „The Observer”. Vyslovil pro změnu vedení Labour Party. Podle jeho slov by měl stávajícího předsedu Jeremy Corbyna vystřídat Owen Smith.

Stanislav Kliment: Sadiq Khan zaútočil na Jeremy Corbyna
Foto: pixabay.com
Popisek: Londýn

V článku Khan tvrdí, že jestliže Corbyn zůstane lídrem labouristů, strana bude mít minimální šanci vyhrát příští volby. „Jeremy prokázal, že není schopný vytvořit skutečný kolektiv a nepodařilo se mu u Britů získat důvěru a vážnost. Důvěra v něj je nejnižší ze všech vůdců opozice v historii a naše strana tím trpí“ prohlašuje Khan. Řkl také, že je zvláště zklamaný působením Corbyna a jeho okolí v průběhu kampaně před červnovým referendem o vystoupení Velké Británie z Evropské unie. „Jeremy neukázal vůdcovství, které jsme naléhavě potřebovali. Jeho vyjádření ke členství v unii bylo nejasné a stoupenci strany mu proto nevěřili. Každý třetí volič naší strany týden před referendem neznal pozici strany,“ kritizuje Khan.

Hlasování o příštím předsedovi Labour Party začíná dnes a skončí 21. září. Již 24. Září na zvláštní konferenci v Liverpoolu budou ohlášeny výsledky stranických voleb a jméno nového lídra strany. Podle sázkových kanceláří je Jeremy Corbyn rozhodným favoritem labouristických voleb.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.