Stanislav Kliment: Slovenská opozice punktuje alespoň stínovou vládu

28.03.2016 15:09

Předsedové slovenských stran Svoboda a Solidarita a Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti – NOVA Richard Sulík a Igor Matovič potvrdili zprávu, že zvažují vytvoření stínové vlády. Na její práci by se mělo podílet také parlamentní hnutí Jsme rodina.

Stanislav Kliment: Slovenská opozice punktuje alespoň stínovou vládu
Foto: Parameter.sk
Popisek: Šéf SaS Richard Sulík

"Je to jedna z možností, kterou si v naší práci umíme představit,“ odpověděl na dotaz novinářů Sulík. Stínová vlády by prý mohla vzniknout v následujících týdnech či měsících a měla by být složena z respektovaných osobností, které by byly ochotny se na její činnosti aktivně podílet.

Sulíkovi se nepodařila jednání o sestavení vlády, kterými chtěl odstavit ve volbách vítězný Směr a Roberta Fica. Nakonec strany Slovenská národní strana, Most-Híd a Síť upřednostnily reálnou vládu, a to zejména pro její předpokládanou stabilitu. Ta v případě Sulíkova projektu byla spíše zbožným přáním.

Vzhledem k charakteru stran zapojovaných do stínové vlády, ale i zbytnělému egu stranických lídrů, bude i stínová vláda nepříliš funkční.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Divé činy v pozadí divočiny

9:39 Ladislav Jakl: Divé činy v pozadí divočiny

Až pojedu zítra (3. května) od Mariánských lázní směrem na Cheb, budu se dívat doprava. Což se na to…