Štěpán Křeček: Zákaz Trumpova účtu se nevyplácí. Akcie Twitteru klesají o 8 procent

12.01.2021 9:20

„Podobně jako Twitter se zachoval i Facebook, který dočasně zablokoval účty Donalda Trumpa. Akcie Facebooku však reagují výrazně klidněji a klesají jen o 2 procenta,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.

Štěpán Křeček: Zákaz Trumpova účtu se nevyplácí. Akcie Twitteru klesají o 8 procent
Foto: Archiv Štěpána Křečka
Popisek: Ekonom Štěpán Křeček

Poté, co Twitter trvale zablokoval účet dosluhujícího prezidenta Spojených států Donalda Trumpa, se cena akcií této sociální sítě snižuje v předburzovním obchodování o více než 8 procent. Twitter byl oblíbeným kanálem, kterým americký prezident komunikoval svou politickou linii. Díky této sociální síti se mu dařilo obcházet zavedená média, která Trumpa často kritizovala.

Twitter uvedl, že Trumpovy tweety podněcovaly násilí. Sociální síť se proto rozhodla vyslyšet volání po nutnosti omezovat šíření dezinformací a nenávistných projevů. Kvůli svému rozhodnutí však Twitter hned vzápětí čelil kritice, že brání svobodě slova. Rozhodnutí zablokovat jeden z klíčových účtů na celé sociální síti se nelíbilo ani investorům, kteří začali akcie Twitteru vyprodávat.

Po zákazu účtu @realDonaldTrump byl odeslán příspěvek z účtu @POTUS, který patří pod kancelář amerického prezidenta. Pravděpodobně sám Donald Trump v něm píše: "Jak jsem již dlouho říkal, Twitter jde proti svobodě projevu. Včera večer se jeho zaměstnanci koordinovali s demokraty a radikální levicí a odstranili můj účet, aby mě umlčeli." Tento příspěvek byl následně rovněž smazán.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.