Svatopluk Otava: Bojovnost? Vlastenectví? Nikoli. Kinderstube je podstatná…, blýskl se komediant Stropnický

30.06.2016 8:58

Herec v roli ministra obrany měl včera svůj zviditelňovací den. Byl citován tiskem a našel si čas i pro své oblíbené médium Ukradenou televizi, kde si povídal se Zuzanou Tvarůžkovou. Stálo to za to.

Svatopluk Otava: Bojovnost? Vlastenectví? Nikoli. Kinderstube je podstatná…, blýskl se komediant Stropnický
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Martin Stropnický

„Překvapení ve firemním štítě“ se říká politické otočce o 180 stupňů

Napřed Zuzka chtěla vysvětlit neočekávané „sbližování“ Turecka s Ruskem a Izraelem. Situaci, kdy Erdogan zbaběle hodil na bývalého premiéra Davutoglua komplet celý incident se zákeřným sestřelením ruského bitevníku nad syrským územím a hospodářsky krachující Osmanská říše takříkajíc „leze ke křížku“, vidí Martin Stropnický zasvěceněji.

Turecko prý má „překvapení přímo ve firemním štítě“, nicméně je to regionální velmoc s mohutnou armádou a my je i s jeho „demokracií“ potřebujeme. Na co, to už nevysvětlil, ani nemusel. Proti „agresívnímu Rusku přece“, proto jde o ono „překvapení“!

Vyděračskou politiku Osmanů směrem ke zbabělým Bruselanům a příslib volného pohybu janičářů po islamizované Evropě pan Stropnický rovněž komentoval poměrně lapidárně. „Nikdy nemůžete mít všechno“, děl moudře a výpalné Erdoganovi tak schválil. Zřejmě „dobrá cena“ za to, že Turecko na čas přiškrtilo imigrantovod, ačkoli to nebylo za peníze daňových poplatníků EU, ale z důvodu odhodlání Maďarska a balkánských zemí, učinit nájezdům na Evropu přítrž povoláním armády na hranice.

Také „obrodný proces“ je už zase na scéně…

Co prý říká pan ministr na to, že úředníci(!) velvyslanectví USA sepsali „petici“ za to, aby jejich země vtrhla vojensky do Sýrie? Zde se i oddaný „naťák“ malinko zadrhl, odpovědi se „diplomaticky“ vyhnul. Dal ovšem k lepšímu, že za současnou situaci v Sýrii je nepochybně odpovědný prezident Assad, protože, „zastavil obrodný proces tím, že neutralizoval silou demokratizační hnutí…!“

To nejsou výpisky z Rudého práva ani slovník populárního autocenzora Kojzara z té doby. To jsou autentická slova současného ministra obrany České republiky, předního kulturního frontovníka a dříve velmi vytěžovaného soudruha herce Martina Stropnického. Též „majitele“ multikulturně toužící manželky Veroniky Žilkové a zelenorudého fanatika, syna Matěje.

Když chybí vlastní názor, je třeba „rozumět oběma“…

No a také Brexit pan ministr okomentoval. Na otázku, zda se přiklání k vyvození osobní odpovědnosti předními eurošéfy za vyštvání Velké Británie z EU, jak předvedl známý politický nasliněný prst Zaorálek, (položenou jinými slovy), nebo spíše k setrvání stanoveného germanizačního kurzu, jak předvedla eurohujerka Jourová (položenou jinými slovy), děl herec vědoucně:

„Rozumím oběma. To není věc nějaké zbabělosti či odvahy. To je věc takové té diplomatické kinderstube….“. Jestliže by snad čtenář panu ministrovi nerozuměl, lze uvedené přeložit i tak, že v boji o koryta jsou lokty v žebrech běžným jevem, nejdůležitější je pak vše „hodnotově“ okecat. Vlastního názoru netřeba.

A ještě jednou „perlou“ se ministr obrany zaskvěl. Nebylo to v televizi, ale bylo to v rozhovoru pro portál PL. V Afghánistánu prý sice afghánská armáda „přijala plnou odpovědnost za boj proti extrémistům a za obranu země“, ale protože na to sama nestačí, je třeba přítomnosti interventů včetně českých četníků. Tak tedy v tomto směru je Afghánská armáda silně podobná Armádě ČR. Hlavně v té „odpovědnosti“ a praktické bezzubosti, což je důsledek vedení i „hodnotově“ a „odborně“ způsobilého komedianta.

Svatopluk Otava

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…