Svatopluk Otava: Čapí hnízdo, protičínský vandalismus a třeba plácání zběhlého kněžka

28.03.2016 16:51

Kravin, které letos pěkně symbolizují „křesťanského ducha“ největších svátků roku v České kotlince, by se jistě našlo mnohem více. Ale pro vykreslení křupanské úrovně hochštaplerů hnípajících v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR nebo držících se zuby nehty dobře placených křesílek na tzv. ministerstvech uvedená tři témata bohatě stačí. I tak – jde o přehlídku takové morální bídy, že se díky našim politikářům řadíme do té nejhustší stoky dějinného odpadu.

Svatopluk Otava: Čapí hnízdo, protičínský vandalismus a třeba plácání zběhlého kněžka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Čapí hnízdo vs. hnízdo hadů

Aby bylo jasno – českým miliardářem se za čtvrtstoletí „budování“ kapitalismu nikdo poctivý nemohl stát. Takové peníze prostě vydělat nejdou, potřebujete kontakty na úplatné bankéře, stejně úplatné zahraniční kontakty, a „legislativu“ ušitou na míru mistry krejčíky ve fialových talárech. Uplatnění jánabráchysmu při rozbíjení a rozkradení státu tak, aby z toho „něco káplo“, umožňovalo po roce 1989 členství pouze v jediném bratrstvu – StB.

Někteří darebové, co se účastnili demontáže majetku Československa do svých špinavých pracek jsou inteligentnější, jiní méně, někteří pracovitější, jiní zase méně, někteří mají i zbytky povědomí národní přináležitosti k vlasti, jiní nemají ani zbla nějakého pocitu aspoň minimální odpovědnosti k zaprodání občanů Českosllovenska do poddanského chomoutu komukoliv.

Měřeno touto optikou a „čapí hnízda“ – „nečapí hnízda“, vypadá lidský profil ministra financí Babiše proti takovým bakalům, kellnerům i schwarzenbergům prakticky andělsky. Zdá se, že vsadil na udržení kapitalismu v jakžtakž snesitelné formě pro většinu občanů a tak umělá výživa zástupné a nenávistné kampaně proti němu spíše způsobuje růst preferencí v jeho prospěch. Masmédia, nejroztodivnější kalouskovské kreatury a zákeřní političtí „partneři“ ze slepence nazývaného koalicí překvapeně zírají na nulové výsledky a hystericky ječí už jen tak nějak ze setrvačnosti. Omílaných 50 miliónů vytažených snad z bruselské kapsy, je skutečně ve srovnání s miliardami, ukradenými horníkům a stovkami miliard ukradených „církevně“ restitučně všem, ve skutečnosti prd. Ale – na tapetě je prostě Andrej Babiš.

Prezidentovi se jeho úspěšná zahraniční politika nebude trpět…

Ukradená televize i se svými tištěnými a elektronickými souputníky jen neochotně připouští, že se prezident SI Ťin-pching rozhodl po tři dny trávit v naší republice se svým hostitelem – prezidentem Zemanem. Strategická poloha našeho státu a osobní úsilí Miloše Zemana přineslo tento výsledek. Parta bruselských plaček pod vrchním kvílilem Sobotkou by takového výsledku schopna nebyla, poněvadž jistá možná výlučnost vztahů ČR s asijským gigantem se lupičským „stážcům hodnot“ na západ od Aše vůbec nehodí.

Co si to vůbec ti Češi dovolují? A tak je nutno zapojit nejhorší póvl přežvykující v tlamičkách rudé karty, vybrat pár skutečně pitomých „aktivistů“, jak lze dnes honosně nazývat prachsprosté vandaly a pokusit se nejvýznamnější státnické návštěvě za poslední čtvrtstoletí vtisknout punc mezinárodní ostudy. Protože jinak se prznění státních symbolů hosta provedené pod rouškou noci nazývat nedá. A vzhledem k tomu, že v Číně se ceremoniálním částem jakéhokoli počínání věnuje historicky doložitelný důraz, vyplývající mimo jiné z mnohatisícileté tradice rozvoje sociálních vztahů, lze vandalství dopadající na naše hlavy klidně nazvat sabotáží.

A Hermana nepozvali

To ovšem klasický klerofašounek s bonvivánským širáčkem na hlavě příkře hodnotit nebude. Adorant ukrajinských fašistů a zběhlý kněz Herman v pozici ministra kultury si již médiím posteskl, že ačkoli jeho nejbližší program vůbec nekoliduje s tím hradním, nebyl nikam pozván. Přitom mohl státní návštěvu nesmírně obohatit výkladem o lidských právech, evropských hodnotách, jakož i o blahodárném vlivu tibetského středověku na duševní rozvoj poddaných, který je historicky tomu středověku katolickému tak jaksi tradičně blízký.

Možná by pan Herman prezidenta Si Ťing-pchinga mohl poučit, jak nebojovat s korupcí více než miliardové země a jak díky moudrému vedení by bylo možno masu Číňanů dále držet v poddanství a nevědomosti, což se tak „blahodárně“ projevovalo v době, kdy Číně civilizaci zprostředkovávaly hlavně anglické kanóny. Snad by pan Herman prezidenta ČLR přiměl i k zamyšlení o nějaké té docela malé církevní restitučce, poněvadž v Číně je koneckonců násobně více katolíků, než u nás. A docela jistě jim zlí komunisté po staletí kradený „majetek“ zestátněním „ukradli“.

Ale co se nestalo? Vrchního kulturtrégera a stoupence vyhledávání ruské propagandy po vzoru sester Němcové a Langšádlové nepozvali…! To pak mají být nějaké klidné a požehnané Velikonoce?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…