Svatopluk Otava: Krysy z děr nevylezly. Tentokrát přímo radostně vyskočily

12.06.2016 9:49

Politická žumpa v podání „tradičních“ parlamentních partiček už, už slaví rozpad vládní koalice, jako důsledek likvidace plukovníka Šlachty.

Svatopluk Otava: Krysy z děr nevylezly. Tentokrát přímo radostně vyskočily
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, bývalý šéf ÚOOZ

Klíčoví handlíři pospíchají s gratulacemi k (hlavně) lidovecké myšlence menšinové vlády a hodlají podporovat kolaborantský Sobotkův spolek. Jak TOP-09, tak ODS, ba i strana s nejveselejším, protože zcela absudním názvem, KSČM.

„My bysme vám třeba pomohli….“

Přímo bleskově si pospíšil s podporou varianty menšinové vlády ČSSSD – KDU-ČSL Miroslav Kalousek (TOP-09), jenž už zcela podlehl abstinenčním příznakům, co mu působí každý boží den bez jeho milovaného ministerstva financí. „Určitě by mě nechali zatím aspoň nějak „pomáhat“, sní Mirda a jeho vize mohou být brzy realitou. Zkušený politický vexlák určitě bude žádat svou libru masa a bezpáteřní „přítel“ Sobotka mu ji jistě dá.

Také šéf modrosoudruhů Fiala „zvažuje“ takovou podporu. Inu, takové zvažování v podání počestného profesora Fialy jednoznačně znamená, že už se to jistě před časem „upeklo“ a tzv. opozice jen čekala, až v panu Babišovi (ANO) konečně bouchnou saze. Ať je totiž ministr financí bývalým estébákem nebo ne, pokouší se udržovat stav českého pseudokapitalismu na snesitelné úrovni pro výraznou část občanstva i mimo „elity“,což je jeho největší hřích.

Vstanou noví bojovníci?

Z hrobu, kam politická žumpa dokopala i s partajními spolusoudruhy jediného vzdělaného, pracovitého a stále „obtěžujícího“ levicového politika naší scény, se musí hořce usmívat pan Ransdorf. Tajní členové TOP-09 Jiří Dolejš a Vojtěch Filip už dokončili výprodej komunistických idejí a než to voličům KSČM dojde, bude dávno veta po české levici. Docent Skála patrně takové škody na komunistickém voličstvu sám nenapraví.

Co bude následovat? Tak předně si zřejmě stále podvádění občané „napříč spektrem“ uvědomí, že historicky prvním levičákem byl Ježíš Kristus a potom se může zčista jasna objevit nějaké jiné levicové hnutí, které se třeba bude jmenovat Husité… Pak nastanou jistě zajímavé časy.

„ANO“ znamenalo vlastně od začátku „NE“

Hnutí ANO Andreje Babiše v sobě krysí zárodky neslo od samého počátku, a pokud byl ministr financí a předseda malinko soudný, musel o tom vědět. Novinářská korouhvička Komárek, euromissis Jourová, či dokonce akademický fanatik Zlatuška nebo komediant Stropnický. Klub hrobařů, jenž začal pracovat na profanaci Babišova pokusu o racionalitu politické scény hned od počátku. Třeba právě také slaví.

Není třeba dělat z Andreje Babiše spasitele české vnitropolitické scény. Nebyl jím. A jeho miliardový majetek čistý původ nemá už jen proto,  že jej nemá žádný takový majetek. Kontakty, peníze a jánabráchismus po Sametovém handlu měli jen straníci a estébáci. Tečka. Jedno se však Babišovi upřít nedá. Viděl, kam hromadné rozkrádání státu vede a snažil se vystavit tomuto loupení jakýsi „civilizační“ kodex. Sám sebe pak mohl Andrej vnímat třeba jako nějakého ekonomického Arséne Luppina, kdo ví?

Deratizace by se měl ujmout prezident...

No, jsme tam, kde jsme. Ještě záleží na postoji prezidenta Zemana. Nechal se už slyšet, že posoudí koaliční krizi až po té, co si popovídá s jednotlivými aktéry Šlachtovy popravy. Miloš Zeman je bystrý muž a na národě, jehož je synem, mu záleží, to se nedá popřít. Je také autentickým politikem, jenž možné vývojové scénáře je schopen předvídat. Koneckonců je též členem triumvirátu názorově různých, ale náturou nebojácných mužů předlistopadového Prognostického ústavu. Byli to Klaus, Ransdorf a právě Zeman.

Tentokrát bude mít prezident ČR věru těžké rozhodování, jak s neskutečným parlamentním bahnem naloží. Kompetence má omezené, ale prostor pro dobrý šachový tah by se našel. Asi by bylo nejlepší prognózovat prozření českého voliče a spustit deratizační proces předčasných voleb. ČSSD, KDU-ČSL. TOP-09, ODS a KSČM jsou i pro nejjednoduššího Čecha nevolitelné. Vypadá to na horké léto a zrod nových politických osobností i subjektů…. Kéž by…!

Svatopluk Otava

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.