Svatopluk Otava: Na levici pusto. „Voliči, prchejte…“ vzkazuje Filip po sjezdu

16.05.2016 8:10

Proč vlastně litovat vymizení politické levice v zemi? Taky proto, že prvním historicky zaznamenatelným levičákem byl Ježíš Kristus. A stejně, jako je dneska Boží syn pro srandu kariéristů z KDU-ČSL, je i pracující třída pro srandu zaprděným nabobům, hnípajícím v protektorátním Parlamentu ČR z KSČM.

Svatopluk Otava: Na levici pusto. „Voliči, prchejte…“ vzkazuje Filip po sjezdu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Staronový předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip

Falešný mazel Vojta

Vojtíšek Filipů je přímo mazlíkem opozice i vládní koalice. Občas předsedou rozpočtového výboru, posléze členem tu i onde, hlavně, že to pěkně kape. Filipovo racionalistické lavírování notorického prebendáře je zcela excelentní. Vlastně není potřeba používat v masmédiích ošuntělého ideologického strašáčka v podobě komunistické mumie, do níž „avantgardu dělnické třídy“ mile vypadající jurista transformoval. Pánsoudruh Vojta to zvládá sám.

Jako se stala víra v Boha dobře prodejnou etiketou pro kariéru a mediální viditelnost pro ateisty z KDU-ČSL, („jsem křesťanka a dokonce věřící…“, blbínkuje třeba „umělkyně“ Pavlína Filipovská), tak i biblická rovnost všech lidí, kterou si vypůjčili marxisté z Nového Zákona, je v podstatě toutéž nálepkou, jen ostentativně dávající na jevo, že hodnota skutečného života leží ladem. Pseudosoudruzi v pseudokomunistické straně do mrtě využívají voličského potenciálu vymírajících stoupenců lidské rovnosti, kteří dnes slyší jen na akustickou podobu slova „komunistická“.

JUDr. Komanč a co mu vlastně vadí…

Dělníci – nejsou. Dnes máme „operátory ve výrobě“. Nenajdete soustružníka, frézaře, na totálním zániku hornického cechu se pilně pracuje. To panu Filipovi nevadí. Vadí mu však už jen přemýšlení nad možnou levicovou alternativou současného marasmu. Takže zařídil youtubovou blokaci diskuze nad připomínkami k současnému stavu KSČM, říká Vojtěch Mišičák, vadí mu protikandidát a vzdělanec Josef Skála, stejně jako mu vadil pracovitý, neúnavný a uštvaný Miloslav Ransdorf.

Levice, to je oddanost společnosti. Podřízení vlastní existence celku. Tak nějak je spíše doma směrem na Východ. Pravice vyzdvihuje individualismus a jeho nadvládu nad společenstvím. Inklinuje spíše na Západ. Bez levice se pravice snadno stává ideologií zbytnělého sobectví, bez pravice je levice jen konformním přežíváním nepotřebného druhu. Parlamentník Filip je čistým pravičákem.

Filip, Dolejš (oba KSČM), Sobotka, Seďa, Štěch (všichni ČSSD), Zlatuška, Storpnický, (oba ANO), Stanjura, Sobotka (oba ODS) – všichni se rádi sejdou ve trilaterární smečce Jeho Nejasnosti Schwarzenberga pod organizačním vedením inteligentního demagoga Kalouska. Těžko říci, kdo z nich má průkazku s pořadovým číslem tajného člena TOP-09 nižší hodnoty. Možná právě Vojtíšek Filipů. Spojnicí jejich životních postojů je veliké osobní JÁ a dál už nic. Tak co dál?

Co zbývá? Proti všem?

V nejbližší době to vypadá bledě. Zprivatizovaná KSČM panem doktorem Filipem je těžkým kalibrem eurofilů i havloidů proti sjednocení naštvaných, osmanským nájezdem ohrožovaných občanů. Ideologická nulitnost partaje sice přímo volá po změně, ta však za blahosklonného komentování i Ukradené televize není možná. Papalášský skanzen přiživovaný ze všech stran i na posledním sjezdu KSČM zvítězil.

Nakonec se zdá, že marxistické zavržení duchovna přece jen diskvalifikuje materialistické levičáctví do podřadné role. Dokonce i stalinistický Sovětský svaz se v nejtěžších chvílích boje o život přimykal k tradičnímu duchovnímu vlastenectví. Takže komunistům moc šancí na levicovost nezbývá. Volitelnost i těch nejupřímnějších je polemická. Asi naposled. Pak musí přijít jiná levice. Duchovní, asi husitská…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…