Svatopluk Otava: Topolánek, Topolánek…, že by český Erdogánek?

17.05.2016 8:12

Trošku to Mirek „rozbalil“ v Interview ČRo, ale vlastně docela očekávaně. Bývalý vojenský svazák, jemuž před „sametovým“ handlem zakázala angažmá v KSČ bystrá manželka Pavla, otevřeně povykládal o svých názorech na politiku.

Svatopluk Otava: Topolánek, Topolánek…, že by český Erdogánek?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

Skutečně otevřeně. Politika mu prý nechybí, ale ta moc, ta možnost ovlivňovat (manipulovat, pozn. aut.) dění, ta jo. Ta chybí milovníkovi toskánských mejdanů moc. Ta moc.

Potřebujeme změny, změny…, asi takovéhle:

Na politice vrchnímu politickému destruktátorovi vadí nutnost vyjednávat, polemizovat, případně přesvědčovat, protože prý pak chudák politik musí mluvit s jinými politiky, jimiž by v osobní rovině ani prostředníček (pardon…, ruku) nepodal. To je ale přece tak trapná a pitomá lapálie na tom parlamentarismu, když si někteří jedinci s jinými názory, než má Míra, vyběhali na voličích stejný mandát a dovolují se pak vzpírat myšlenkám skutečného Osvícence!

Daleko jednodušší a účinnější je befél, tvrdá ruka, vyhodit, zlikvidovat, nakopat a pokud se snad někdo z jinak úlisné novinářské klaky rozhodne „obtěžovat“ Cézara v nevhodném rozpoložení mysli, umravnit ho jemnou pobídku ke změně předmětu zájmu – „…já tě zabiju!“. Inu vtělený demokrat. Keby tak aj po slovensky rozprával – celý Vlado. A nebo - abychom se přidrželi aktuálnějšího politického vývoje – celý Recep Tayip Erdogan.

Přidej piksle kola, anténu a kanónek, vyrobíš si pandura

Ministerstvo špíny se sice panu expremiérovi pro svého osobního mistra špinavých praktik Dalíka založit nepodařilo, přesto se však svého druha v soudem uznaných lumpárnách zastal. Je prý nepochopitelné, když si české soudy osobují právo podezírat chlapce lpícího na přezdívce Borman z něčeho nekalého. Naopak.  Dalík s Topolánkem prý ušetřili státu na plechovkách Pandur 8 miliard korun.

No, vzhledem k tomu, kolik za výkřik rakouské techniky daňoví poplatníci zaplatili, mohlo naše expediční četnictvo mít klidně těch zázraků tak o šest více. Jen to plánované pozlacení skvělých obrněnců se nekonalo. Respektive pozlatily se zřejmě čilé ručičky Dalíka-Bormana, ale vytýkat mu to přes soudy? Nechutné. A je to možné jen proto, že na české soudy má podle Topolánka silný vliv CIA.

Tak to zas musí bývalý předseda vlády a strany vědět dobře. A jeho angažovanost při zařizování stálé americké základny v Brdech se děla jistě jen v zájmu České republiky a CIA přímo navzdory! Nechápete? A může snad běžný občan bez psychiatrické diagnózy chápat „argumentační“ vývody psychopata?

Míra je připraven. Asi bychom měli být taky

A tak nám teď Mirek Topolánek nabízí jakousi možnost svého návratu na politické kolbiště. Máme prý smůlu na silné sousedy, takže v případné volbě mezi Ruskem a Německem je mu rozhodně bližší to Německo. To je dobré vědět v době spanilých jízd českých ministrů do Bavárie, kde se koří potomkům vrahů Českého národa, litují, omlouvají se, slibují do budoucna pokorně snášet germánský chomout.

Tož a na to je Mirek též připravený. A když budeme hodní, tak nám zase bude tedy velet a takové to demokratické středoevropské Turecko nám zde také zařídí. Když jako budeme moc chtít.  No, jsi jednička Mirku!

Svatopluk Otava

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lukáš Kovanda: Za nečekaně vysokou dubnovou inflaci může hlavně „habaďůra“ obchodních řetězců

18:00 Lukáš Kovanda: Za nečekaně vysokou dubnovou inflaci může hlavně „habaďůra“ obchodních řetězců

Komentář k důvodům vyšší než předpokládané dubnové inflace. Autor vychází z aktuálních dat ČSÚ a Blo…