Svatopluk Otava: Zaplaťpánbůh, že nás „hodnoty“ obraly do mrtě

03.04.2016 8:51

Stát, který za více než tisíceletou existenci nikdy nikomu nic nedlužil, je rozkraden. Podíval-li se Čech nebo Čechoslovák dříve na jakoukoli světovou stranu, všude našel kohosi, kdo si u nás „zaťal sekeru“. Ekonomika byla v plusu za monarchií, za První republiky, za tzv. Protektorátu a zlí komunisté jej „demokratům“ předali rovněž s gigantickým aktivním saldem. Dnes nemáme nic, nepatří nám údajně již ani podzemní zdroje energií, ba ani pitná voda. Také notně dlužíme, za lacino pracujeme, přežíváme…. Zaplaťpánbůh za to!!! „Uprchlíci“ před hrůzami válek z rozvrácených arabských zemí k nám nechtějí…

Svatopluk Otava: Zaplaťpánbůh, že nás „hodnoty“ obraly do mrtě
Foto: Václav Fiala
Popisek: Uprchlíci z Afghánistánu

POMÁHEJME, POMÁHEJME…

Křesťané z íráckého klanu pana Batty hned po té, co se rozkoukali, začali ohrnovat nos nad životním standartem, co „prchajícím“ nabídla chudá Česká republika. Do bytů první kategorie, co jim byly nabídnuty, by dle vlastních slov ubytovali v Íráku možná domácí zvířectvo. Nyní je však zmohl stesk po domově (či mnohaletém libanonském exilu, kde, jak pan Batta uvedl, by uživil ze svých příjmů učitele pět českých rodin), milí křesťanští „uprchlíci“ si užili u nás Velikonoc a teď tedy zpátky vstříc teroru, Islámskému státu, bombám. Všechno je lepší než česká pohostinnost.

Vyjevenost našich občanů, kteří jim pomáhali s „integrací“ je sice komická, ale naprosto na místě. Podivná nesdílnost činovníků pozoruhodné neziskovky Generace 21 také. Jakkoli si díky Ukradené televizi a zglajchšaltovanému mainstreamu nedali ujít dříve jedinou příležitost k ostouzení TV Prima, jejímuž zpravodajskému týmu se podařilo natočit reportáž o skutečných pocitech „uprchlíků“, nyní, tak nějak rozpačitě.., to víte.., vykořeněnost.., je to složité.., nápory na psychiku… Má to těžké novinářská klaka, když má národu sdělit, že si svůj projevený soucit vůči válečným uprchlíkům má vetknout za klobouk.

…LŮZA A BURANI TO PLATÍ

V Absurdistánu s hlavním městem Kocourkovem by snad skutečnost, že komerční televize musí jakž takž zpravodajsky nahrazovat veřejnoprávní televizi, by se takový jev snad ani nediskutoval po hospodách. V demokratické České republice ale poněkud zaráží, že komentáře konzumentů zpráv ČT se pohybují ponejvíce v extrémích polohách upřímného smíchu či stejně upřímné zlosti. Zarážející jsou i postoje drtivé většiny redaktorů, co tu i onde postupně dávají svým občanům najevo, že jsou primitivní burani a lůza. To neděláte dobře novinářští jaromíři, když dáváte ty napálené spoluobčany do krabičky s nápisem blbečci…, to opravdu neděláte dobře…

IRÁK JE VLASTNĚ V NĚMECKU, (SÝRIE MOŽNÁ TAKY)

Ale vraťme se k našim křesťanským souvěrcům. Možná byli battovci uvyklí nám těžko pochopitelnému strádání v přepychu, snad jejich touha po domově převážila na bezpečím v naší republice. Ti další snad ale… A hele, další a další váleční „strádači“ odmítají klíče od našich bytů , hovoří o zklamání a míří.. kam vlastně? A jelikož je právě 19,10, dozvídáme se i ze zpravodajství Ukradené televize, že stesk po domově nasměroval „běžence“ do německého Essenu. Pravda je, že islamizovaná Alemánie musí být „křesťanům“ tak nějak bližší, v žádném případě se určitě nejedná o bažení po bezpracném životě v merkelovském vstřícnostním šílení.

No, jistě se do budoucna poučíme. Jestliže se u nás nelíbilo zhruba 150 křesťanů, zkusíme to napříště se 4 tisícovkami kvótových muslimů, jak nám vyjednal pan premiér Sobotka. Jaksi se však v tomto kontextu vymyká z chápání běžného občana jeho poslední ideový veletoč, když prohlásil, že „Česká republika nebude plnit roli nějaké cestovní kanceláře směrem do západních zemí…“. Jako, že muslimy „integrujeme“ tím, že jim sebereme pasy a přikováme koule k nohám a nebo snad jim zajistíme životní podmínky stejné, jaké jim poskytuje Německo? To je nápad..! To bude zase Andělka Bohouška hladit po vlasech.. Ehm…, po hlavičce vlastně.

OCH, SAMETE, SAMETE…

Mnozí občané (včetně autora těchto řádků), kteří ve vyzmrzané atmosféře „sametové revoluce“ cinkali klíči, si asi neuvědomovali, že budou za pár let blahořečit západním „nositelům svobody“ za to, že je elegantně obrali na kost. A ještě více skutečných disidentů, podpisovačů Charty 77 či petice Několik vět (včetně autora těchto řádků), by si dnes za toto cinkání raději nechali ruku i s klíči urazit.

Zde je však třeba oddělit zrno od plev. Někteří disidenti se profesionalizovali. Hlavně ti z „kulturní fronty“ a dodnes se „disidentstvím“ dobře živí i v politice a vlastně všude. To je to zrno. A naivnější zbytek, většina, to jsou dnes plevy. Ale kdo to všechno mohl tehdy tušit? Ani pan prezident, a je to dobrý prognostik a na jeho slova nakonec asi vždycky dojde, to nevěděl. (Doufejme..)

Tak aspoň že nás obrali a že dnes nic nemáme. Díky EU…(?)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Absurdní důchodové divadlo

15:49 Jiří Weigl: Absurdní důchodové divadlo

Pondělní glosa Jiřího Weigla