Tomáš Haas: ODS bude spokojena s "dobrovolným" přijetím migrantů

06.06.2016 18:21

Nevím, kdo koordinuje politiku ODS. Nevím, kdo plánoval a vede volební kampaň. Ale na jednoduchém příkladu bych chtěl ODS upozornit, že si vede diletantsky a amatérsky.

Tomáš Haas: ODS bude spokojena s "dobrovolným" přijetím migrantů
Foto: MK
Popisek: Tomáš Haas

Senátorka Vrecionová připravuje zákon, který by zakazoval cenzuru Internetu.

Už jen ten navrhovaný rozsah - cenzura Internetu.

Nemám vůbec nic proti paní senátorce, naopak.

Ale tak jak to ODS oznamuje, jde buď jen o její z frustrace vzniklou iniciativu, nebo si ODS nepřeje, aby ten zákon prošel a když, tak, aby byla hezky ukrytá za Piráty.

Téma ztráty občanských svobod zřejmě není pro ODS reálným programovým tématem.

Vláda připravuje na Ministerstvu vnitra zřízení cenzorního úřadu, soupisy závadových a nepřátelských medií, seznamy nepřátelských organizací, novinářů, publicistů a jejich čtenářů a diváků či posluchačů. Zatím se bude zabývat jejich soupisy a bude spolupracovat s podobnou institucí "Velkého bratra" v Bruselu a organizacemi, jako Think-tank Evropské hodnoty.

S tím vším zřejmě nemá ODS problémy. Nevadí ji cenzura jako taková. Má jen takový maličkatý problém s tím, že vláda chce cenzurovat i Internet.

A s tímto zbabělým postojem jde do voleb jako strana, které vadí demontáž demokracie a likvidace ústavních práv a svobod.

Legislativní postup, který zvolila, naznačuje, že si nechce příliš troufat a příliš narušovat stávající řád. Zvolila senátorský návrh zákona v Senátu a velmi pravděpodobně ten návrh senátorky Vrecionové ztroskotá již tam. Do Sněmovny se nikdy nedostane. Kdyby snad přeci jen, v jednom hlasování bude návrh smeten ze stolu. a bude zapomenut, jedině snad ve svých volebních materiálech se bude moci ODS skromně pochlubit, jak bojovala proti cenzuře.

Nechápu, proč ten návrh nebyl podán ve sněmovně s podpisy všech poslanců ODS a dalších poslanců, kteří by se chtěli spolupodepsat. Ale měl to být návrh ODS a měl by to být zákon, který by podobné praktiky zakazoval v celém mediálním prostoru, nejen na Internetu.

A ODS by měla ten návrh navrhnou a podporovat a propagovat se stejnou razancí, s jakou vystpuje proti registračním pokladnám. Nenechat to na jedné senátorce a nenechat to padnout ještě než se to stane veřejně široce známým a voličům srozumitelným návrhem ODS. Protože vznik cenzury a zřizování cenzurních úřadů a komisí je stejně, nebo ještě víc nebezpečné, než nízké platy a vysoké daně.

Ačkoliv, jak sama ODS říká, chce měnit jen malé věci, nechce se do nějakých velkých bojů pouštět a bude napravovovat jen částečně.

Stejně jako s Evropskou unií, kde jsem si jist, že naši europoslanci z ODS pronesou nějakou opatrnou kritiku a budou se staženými svěrači čekat na výsledek britského referenda, a samozřejmě si bude, stejně jako britská Konzervativní strana, přát, aby Británie v EU zůstala, protože "silný blok evropských kozervativců" bez Británie bude jen skupinkou poslanců, na kterých nikomu nezáleží.

Bohužel na nich nikomu nezáleží již dnes a to je přesně tím důvodem, proč tolik Britů chce, aby jejich země z EU vystoupila. Pokud bude Británie "koupena" nějakými výjimkami a výhodami, nebude se to stejně týkat nás.

V otázce migrace stojí za povšimnutí, že vše proti čemu ODS vystupuje, jsou POVINNÉ kvóty. Nikoliv kvóty jako takové. ODS se nevysloví proti celému konceptu, bude spokojena s "dobrovolným" přijetím migrantů a chce jen, aby se o to, aby jsme nebyli zaplaveni migranty, postarala EU a místo povinných kvót, aby konečné číslo migrantů které přijmeme stanovila naše vláda. Z dosavadní praxe se obávám, že to číslo bude ještě vyšší, než by byla ta kvóta. My v tom nemusíme dělat nic, alespoň jsem neslyšel nějaký návrh ODS k obraně naší suverenity, naší kultury a našeho způsobu života.

ODS se stala stranou mírného pokroku v mězích zákona. Ty špatné zákony nechce rušit, chce je "zlepšit". Nechce být vůdcem, chce být neproblémovým členem stáda.

Hlavně nechce být "potížistickou stranou".

A očekává, že s tímto přístupem bude úspěšná ve volbách a vrátí se na politické výsluní.

Proč ne, moc by se toho nezměnilo.

Vyšlo na euportal.parlamentnilisty.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

12:26 Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

Dnes nepíšu glosu. O smrti se glosy nepíší. Dnes chci ještě několika svými řádky vzpomenout na Mirka…