Tomáš Haas: Připomíná to stav před Mnichovem

19.08.2017 18:29

Komentář Tomáše Haase z Facebooku.

Tomáš Haas: Připomíná to stav před Mnichovem
Foto: MK
Popisek: Tomáš Haas

Když jsem na jaře 2014 upozorňoval na nebezpečí občanské války na Ukrajině, jediné hlasy které se ozvaly, vyzněly jako "jen houšť a větší kapky", například v textu Jana Klusáčka, poradce předsedy ODS, který k válce přímo vyzýval, se kterým se leadři ODS ztotožnili a který byl přímou příčinou mého vystoupení z ODS.

Ještě v témže roce jsem napsal několik článků na téma války, zejména o plošném bombardování a raketových útocích na novoruská města a zveřejnil jsem snímky z oblasti. Již tehdy počet obětí bombardování civilního obyvatelstva, dosáhl počtu deseti tisíc mrtvých civilistů, a počet lidí, kteří ztratili své domovy přesáhl strašého čísla 1 milion, hlavně obyvatel rozbombardovaného Lugansku a Doněcku.
Ta čísla se od té doby ještě zvýšila.

A dnes má Kyjevská vláda tu drzost, vydávat propagandistický materiál, jako je tento obrázek, který tvrdí, že ty oběti nejsou obětmi válečného zločinu Kyjevské vlády, ale - ruských okupantů.
Nepíší, že většina uprchlíků odešla do Ruska, které mělo být původcem jejich bolesti, a které podle čísel OSN samo přijalo více než milion lidí.
A naši "tankoví myslitelé" mají tu drzost tento materiál šířit.

A naši politici, včetně těch jmenovaných z ODS, buď řádění ukrajinských extrémistů a zločiny Kyjevské vlády proti vlastním občanům aktivně podporují, nebo zbaběle mlčí.

Připomíná to stav naší politiky a naší žurnalistiky v časech tzv. Druhé republiky, mezi Mnichovem a okupací v březnu 1939.

Až na to, že tehdy byly hlavním důvodem oprávněné obavy o budoucnost, dnes je to jen prostá zbabělost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.