Tomio Okamura: Nebojím se komunismu, ale fanatiků

07.05.2012 12:10

Komentář k aktuálnímu postavení KSČM.

Tomio Okamura: Nebojím se komunismu, ale fanatiků
Foto: Martin Kovář
Popisek: Tomio Okamura

Bílý a rudý teror stál životy statisíce nevinně popravených lidí a další statisíce zemřely ve zbytečných válkách, třeba během francouzské občanské revoluce. K jejímu odkazu se přitom hlásíme dodnes - jejím dědictvím jsou občanské svobody, rovnost před zákonem, všeobecné hlasovací právo a také právo na práci nebo regulované ceny základních potravin.

Část sociálních demokratů v obavě o hlasy voličů řeší vystoupení předsedy KSČM na svém mítinku. Kromě stalinistických pohrobků jsou dnes v KSČM také tisíce slušných lidí věřících v solidaritu, žádajících, aby stát nebyl příživníkem, ale ochráncem slabých. To je dnešní poselství komunismu.

Každá silná myšlenka v dějinách lákala fanatiky, kteří ji zneužili k teroru. Bylo to křesťanství,  demokratické ideály, nacionalismus i komunismus.

Jádro a princip těchto idejí kvůli tomu ale zatratit nesmíme. Rovnost, svoboda, solidarita, vlastenectví, odpovědnost nebo víra vedoucí k milosrdenství svou platnost mají a musí mít vždycky.

Nebojím se komunismu, vlastenectví, křesťanství, konzervatismu ani liberalismu. Bojím se vždy jen fanatických jednotlivců a zmanipulovaného davu. A jedno jakého přesvědčení.

Tomio Okamura

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.