Václav Semerád: Neuvěřitelný výrok

12.01.2015 7:33

Jaceňuk varuje Evropu před Ruskem, které - podle něho - už jednou převálcovalo svými vojsky Ukrajinu i Německo! A dokonce svrhlo demokraticky zvoleného německého kancléře - Hitlera!

Václav Semerád: Neuvěřitelný výrok
Foto: ČT
Popisek: Ukrajinský expremiér Jaceňuk

Náš mainstream úplně pominul neuvěřitelné prohlášení premiéra Ukrajiny Jaceňuka, (originál najdete na http://www.tagesschau.de/multimedia/sendung/tt-3413.html - asi 21 minut od začátku, viz také http://www.prvnizpravy.cz/sloupky/kam-patri-ukrajinsky-premier-do-blazince-nebo-pred-soud/ ) Jaceňuk tam mimo jiné perličky prohlásil: "My všichni si ještě dobře pamatujeme sovětský vpád na Ukrajinu a do Německa. Tomu je třeba zabránit.“

Ano, ještě žijí pamětníci sovětského vpádu do Německa, kdy se Sovětský svaz silou svých armád převalil přes Polsko, Ukrajinu i Rakousko a na závěr napadl i Německo, kde dokonce - ta hrůza! - svrhl demokraticky zvoleného německého kancléře Adolfa Hitlera. Jenže jsou i pamětníci všeho, co tomu předcházelo - Bitvy o Británii, německé "osvobození Francie od francouzské vlády", vojenské podmanění si téměř celé Evropy a také Oswietimi a dalších "Guantánam" po celé Evropě. Tomu ale Jaceňuk pozornost nevěnoval, to asi bylo podle něho v pořádku? Panebože, je teprve 70 let po válce a už vylézají tyhle krysy s tak drzým překrucováním historie, že by zasloužily řádně nakopat a profackovat!

Můžeme mlčet k tak očividnému fandění fašismu? Moderátorka zmíněného pořadu k tomu mlčela, nekomentovala to ani slovíčkem. Byla tak zaskočená tou drzostí? Nebo spíše s Jaceňukem v duchu souhlasila, ale neodvážila se to říci také tak naplno? Naše supermédia už v tom mají jasno - samozřejmě mlčí též, nikde ani slovo! Zatloukat, zatloukat, zatloukat! A pak jim věřte řečičky o "nestranném" a "objektivním" zpravodajství!

Ale tohle by se přece mělo pořádně rozmáznout! Jaceňuk tentokrát ve svém obvyklém obracení příčin a následků zašel příliš daleko na tenký led a je třeba ho pořádně vykoupat! Studená sprcha nestačí! Ne se tvářit, že je všechno v pořádku!

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vasevec.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…