Václav Souček: Pár melounů

30.05.2014 16:16

Nejmenovaný výřečný poslanec, hejtman a lékař, byv polapen s několika melouny v krabici od vína, je příslušně karcerován podle zákona.

Václav Souček: Pár melounů
Foto: Hans Štembera
Popisek: peníze, ilustrační foto

Pozornosti ve formě reklamních předmětů od Státní tiskárny cenin přesáhly hodnotu hostivických melounů násobně, byť ve formě nepeněžní. Podle tisku šlo o mince, řetízky, kravatové spony, zlaté slitky a dárkové šeky, za pět let v hodnotě necelých čtrnácti milionů korun. Distribuce dárečků a evidence obdarovávaných je neprůkazná a nedostatečná, což se stalo předmětem trestního oznámení.

Trestnímu řízení čelí i nejmenovaný, vazebně stíhaný podílník distribuce jiného sortimentu, nelegálního lihu a možná i methanolu. Jeho širší rodina se vyskládá na patnáctimilionovou kauci, aby nemusel trpět vyšetřováním za mřížemi.

Záviděníhodná je existenční úroveň rodin, pro něž není pár melounů problém. Závidí především tací, kteří budou v srpnu zvažovat nákup levnějších melounů z Galanty, když zákony a podnikání zůstanou příznivě nakloněny volnému obchodu.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Pořad: Glosa Václava Součka  |  Stanice: Hradec Králové

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rozhlas.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…