Václav Vrána: Odkaz Vasila Bilaka

14.02.2014 11:02

U příležitosti úmrtí nejvýznamnějšího československého krejčího jsem se rozhodl, že vám nabídnu k přečtení ukázku z mé knihy "Komunisti před převratem" o tom, jak Vasil přál československým soudružkám u příležitosti tehdejšího MDŽ. Možná, kdyby se Vasil nesral do politiky, tak by se stal československým Versacem.

Václav Vrána: Odkaz Vasila Bilaka
Foto: komsomol.cz
Popisek: Vasil Biľak na letáku komsomolu

Na Pražském hradě se koná obrovská slavnost u příležitosti MDŽ. Ve Vladislavském sále je shromážděno několik stovek pozvaných žen, o kterých KSČ usoudila, že si zaslouží přípitek s Husákem a s celým UV KSČ.

Ženy zatím postávají v hloučcích a pilně si sdělují drby z posledního období, které si ještě stačily zapamatovat, jeden hlouček pomlouvá druhý hlouček a naopak.

"Podívejte se tam na tu naondulovanou krávu, jak vyzývavě vypíná prsa a myslí si, že je sexy a přitom vypadá jak stará baba," sděluje zajímavý poznatek hrdinka socialistické práce, dojička Jedovníková z JZD Mičurin a Lysenko z Pičína a hlavou kývá směrem na vedlejší hlouček.

"No jo a ta Kabrhelová si o sobě myslí, že je Kleopatra, ta už si to určitě rozdala i s Bilakem," s opovržlivým výrazem ve tváři, upozorňuje svoje kolegyně další hrdinka socialistické práce, tkadlena Mlaskavá z Frýdku, která ale z důvodu závisti ostatních tkadlen bydlí v Místku.

"To jsem zvědavá, jak se soudruzi na tuto slavnostní událost vypulírovali, uvidíme, jestli by některý nestál za hřích, možná když se ožerou, tak by jsme mohly některého dostat do postele," zasnila se Gusta Fučíková.

"Tak Husáka určitě nesvedeme, to je suchar a Bilak je blbec, jsem zvědavá na Hofmana, ten by možná za hřích stál," věcně poznamenala vedoucí brigády socialistické práce, kolektivu uklizeček z národního podniku Velké a Malé strany n.p. z Prahy, Jenovéfa Šilhavá, zatím bez titulu hrdinka socialistické práce.

Do sálu, ozářeném tisíci 100W žárovek, vchází Husák a za ním husím pochodem, se slavnostně se tvářícími ksichty pak vchází celé UV KSČ a vedení ROH. Celý hrad je slavnostně osvětlen a tepelné elektrárny v celé ČSSR jedou na plný výkon v třísměnném provozu.

Předsedkyně Československého svazu žen, Marie Kabrhelová proto zavelí, "v dvojřad nastoupit!" a vybrané ženy se začnou v neuvěřitelném zmatku řadit, každá chce být v první řadě.

"Kam se sakra cpeš!" zavrčí vztekle Gusta Fučíková na Isidoru Vykrášlenou, ošetřovatelku prasnic ze Státního Statku Brežněv a kolektiv z Prdlína, která má míry 140-130-175.

"Trhni si nohou!" odvětí Vykrášlená a prsními bradavkami vytlačí Fučíkovou z první řady a pravou rukou si na levém prsu uhladí bronzový odznak členky brigády socialistické práce.

Po půl hodině, kdy se konečně utvoří nesouvislý dvojřad, podá Kabrhelová Husákovi hlášení, "soudruhu presidente, významné pracující ženy nastoupily na váš rozkaz, hlášení podává Marie Kabrhelová."

Ještě než významní mužové socialistického ČSSR pronesou slavnostní řeč k významnému dni žen, přednese národní umělkyně Jiřina Švorcová procítěnou báseň Smrt mandelince bramborové a pozve všechny přítomné po ukončení slavnostního programu do bufetu, kde je jako žena za pultem obslouží bramborovým salátem.

"Vážené soudružky, sešli jsme se zde na tomto místě, abychom vám, jako významným představitelkám socialistických žen se vší úctou poděkovali za vaše pracovní úspěchy při budování vyspělé socialistické společnosti a vzdali hold vašemu úsilí při výchově mladé, budoucí socialistické generace, která zcela jistě půjde v našich a vašich stopách, ke světlým,komunistickým zítřkům. Jako matky i při plnění svých pracovních výkonů na samé hranici lidských možností , si zasloužíte uznání a úctu nás, mužů a proto vám při příležitosti tohoto významného dne, jménem UV KSČ i jménem svým, přeji mnoho úspěchů ve vašem osobním i pracovním životě a věřím, že nepolevíte ve svém úsilí při budování naší krásné společnosti.

Děkuji Vám," pronesl procítěně president Husák a následně se ujal slova tajemník KSČ Vasil Bilak.

"Važené sudružky, naše strana si nesmírne važí vašich uspechov na polu pracovnem i osobnem, všeci sudruzi z UV si vela ceniju vašej odolnosti , keď dokažetě sklbiť pracovne i materske povinnosti a to aj za cenu omezenia vašho osobneho volna, kedy nekukatě vpravo ani vlavo a s nesmiernym usilim i snahou idětě za svojim cielom. Všetki sudruhovia si tohto vašho usilia velmi cenia a preto vám všetkym prajem menem komunistickej strany vela úspechov,vela hodnotných pracovných rekordov a ďakujem vam," perfektní češtinou pronesl svůj výjimečný projev Bilak a potom už všichni soudruzi postupovali podél dvojřadu a potřásali všem ženám pravicemi, jenom vyložený levák Kapek se všem těm třepáním neustále pletl pod ruky.

Po hodinovém třepání rukou zavelela Kabrhelová "rozchod!" a opět se utvořily skupinky, již se sklenicemi šampaňského v rukou, utvořily se hloučky ošetřovatelek skotu a dojiček, národních a zasloužilých umělkyň, vedoucích kolektivů, soutěžících o hrdý titul Brigáda socialistické práce a samozřejmě středem pozornosti byl hlouček Hrdinek socialistické práce, s právem nosit na levém ňadru znak srpu a kladiva.

"Tak čo súdružka, ako sa vedie kravám, dojá, dojá?" zastavil se Bilak u dojičky Jedovníkové, hrdinky socialistického dojení, "kolko hektolitrov nadojá za děň?" byl Bilak zvědavý.

"Jsou to přebornice soudruhu tajemníku, jedna nadojí i čtyřicet litrů za den a všechny už dojíme automaticky, dokonce i napáječky jsou automatizované, už to není taková dřina, jako před padesáti roky, kdy jednu krávu musely ručně vydojit tři dojičky a máme tam jednu krávu, Stračenu, která dojí nonstop, ráno, odpoledne i večer a dokonce i v noci" vypínala prsa Jedovníková, ovšem, bylo vidět, že prsa Bilaka nezaujaly, ale hluboce se zamyslel nad výkonem krávy a prohlásil, "a čo keby zme súdružka tuto kravu vyznamenali titulom "hrdinka socialistickeho dojenia?" a aniž by čekal na odpověď, nadšený svým nápadem ihned odkvačil za Husákem, sdělit mu radostnou novinu, že objevil krávu rekordmanku, které stačí zapumpovat ocasem a mléko z ní stříká jak z hasičské cisterny a aby při udělování státních vyznamenání při příležitosti oslav 1.května byla na státní cenu navržena i kráva, rekordmanka.

"Súdruh president, predstav si, že hen ta hrdinka socialistickéj práci mi povedala o rekordnéj kráve, ktorá ani nespie a len dojí a dojí, čo keby zme pozvali súdruhov rolníkov zo Sovetského zvezu a predviedli by zme im tuto kravu v akcii, alebo možno by zme mohli pozvať súdruhov rolníkov zo všetkých bratrských štátov, aby pozerali, aký zme dobrý chovatielia dojných krav,“ s nadšením v očích vybafl Bilak na Husáka.

"No súdruh Vasil, já by som bol opatrný, čo keby sovětští rolníci němali takú krávu rekordmanku a mohli by zme sa ocitnúť u súdruha Brežněva na koberečku, ako to, že zme si dovolili trumfnúť sovětské kravy, víš přece soudruhu, že sovětské kravy majú najvetšie vemena,“ přibrzdil Bilakovo nadšení Husák, načež Bilak se zarazil a půl hodiny přemýšlel, jak se pochválit sovětským kolchozníkům, aby ale nedošlo k překonání sovětských krav a ať přemýšlel, jak přemýšlel, nic kloudného ho v ten moment nenapadlo a tak šel zjistit za soudružkou Vykrášlenou, jak je to s rekordy u prasat.

"Koukněte holky, ten Hofman je ale fešák, počkám si ,až se trochu přiožere a pak na něho najedu, mám na něho dneska chuť," významně očima ukazovala národním umělkyním Gusta Fučíková na Hofmana.

"Ale co by tomu řekl Julek, vždyť ještě na oprátce, než ho oběsili, psal reportáž jenom pro tebe, dokonce už byl mrtvý a pořád psal a psal a ty máš takové hříšné myšlenky, musíš si uvědomit, že jsi celonárodní vdova, tak na orgasmus by jsi měla zapomenout, to víš, jsi vzorem pro ohromné množství soudružek, manželek okresních a krajských tajemníků KSČ, kteří zemřeli hrdinnou smrtí na poli strany a tyto soudružky tě tajně pozorují, jak se chováš a jak zachováváš odkaz hrdiny!" napomenula ji Kabrhelová, která ovšem již sondovala, jak by mohla strávit zbytek noci v posteli s předsedou Národního shromáždění Indrou, "požádej některého soudruha z UV, až pojede do zahraničí propagovat komunismus mezi imperialisty, aby ti přivezl Robertka a budeš mít, co potřebuješ, spousta soudružek významných politiků to již praktikuje a nemůžou si to vynachválit a většina z nich tvrdí, že poprve v životě poznaly, co je to orgasmus," dodala zkušená Kabrhelová.

"Prosím tě, kde to žiješ, ty si myslíš, že ty soudružky jsou cudné panny, ty zahýbaly těm svým tajemníkům na všech úrovních , kde mohly už za jejich života, snad si nemyslíš, že ti jejich tajemníci byli svatí, co tajemník, to prasák par excelence, jak dostali do rukou mladé maso, tak šoustali jak urvaní z řetězu a nevěděli kdy přestat, proto se jich už tolik ušoustalo k smrti ," svraštila obočí Gusta Fučíková a v ten moment jí byl Julek ukradený.

Rukopis celé knihy najdete na mém blogu http://joseforel.blogspot.com

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.