Valentin Kusák: I vysoké školy v ČR jsou vystaveny působení islámu – nesmí podlehnout!

02.02.2012 19:42

Do České publiky jezdí za vzděláním řadu cizinců, včetně muslimů. Soustřeďují se nejen do Prahy na jednotlivé fakulty Univerzity Karlovy, popřípadě Vysoké školy ekonomické, ale jejich zájem o vysoké školy v ČR je plošný, všeobecný.

Valentin Kusák: I vysoké školy v ČR jsou vystaveny působení islámu – nesmí podlehnout!
Foto: ilustrační foto
Popisek: Bojovník proti mešitám v ČR Valentin Kusák

Tito muslimové si s sebou vezou svoji kulturu, svoje myšlení a především základ všeho – svoje náboženství reprezentované Koránem. Vzhledem k tomu, že ČR je demokratická země, která zaručuje svobodu vyznání v LZPS v čl. 16, odst. 1, mají tito muslimové možnost praktikovat svoje náboženství i na půdě vysokých škol. Vznikají „studentské“ modlitebny a to především v prostorách vysokoškolských kolejí. Odstoupím od toho, abych argumentoval tím, jak je Korán agresivní a z hlediska dlouhodobého nebezpečný. Nároky studentů muslimů, které se obracejí na společnost a dění v ní, vzniká  svoboda slova, která má být na akademické půdě zabezpečena a nároky muslimů.

Svoboda slova ale musí být deklarována vysokou školou i v opačném případě, tzn. při vytoupení osob či skupin ve smyslu kritiky islamizace na akademické půdě.

Konkrétním příkladem byla připravovaná diskuze na téma „Nebezpečí islamizace pro Českou republiku“, která se měla pořádat na VŠE Praha dne 3.10.2011.

S pozváním panelistů pro objektivní a nestrannou diskuzi  jsem měl hodně práce, protože je zajišťovala AntiMešita. Několik hodin před začátkem diskuze mi bylo novinářem napsáno na mail, že diskuze byla vedením VŠE Praha zakázána, čímž byla porušena svoboda slova. Vše na základě požadavků muslimů a islamofilů. Vedení VŠE Praha podlehlo nátlaku lidí, kteří v ČR prosazují nesnášenlivé myšlenky a byla na akademické půdě omezena bezprecedentním způsobem svoboda slova, která je zaručována LZPS, Ústavou.

Na straně druhé se má v sále 1 LF UK ve Faustově domě na Karlově nám. v Praze dne konat dne 8.11.2011 přednáška B. Ostřanského na téma „Islám a konec světa“. Ostřanský, byť pracovník Orientálního ústavu AV ČR, který  by měl být nezávislý a objektivní, je islamofil. B. Ostřanský svým dopisem adresovaným rektorovi VŠE Praha brojil proti přednášce o nebezpečí islamizace naplánované na 3.10.2011, brojil proti svobodě slova zaručené LZPS, Ústavou. Bude mít B. Ostřanský možnost vystoupit na akademické půdě s islamofilní, nevyváženou neobjektivní přednáškou? Bude mít možnost využít svobodu slova, když před 14 dny proti svobodě slova protestoval agresivním dopisem rektorovi VŠE Praha?

Na FACEBOOKu již vznikla iniciativa (http://www.facebook.com/events/#!/event.php?eid=131525823615278), která se obrací na  obyvatele ČR, aby napsali rektorovi UK, aby tento zakázal přednášku B. Ostřanskému stejně, jako vedení VŠE Praha zakázalo přednášku hnutí AntiMešita, kterou zajišťoval V. Kusák, předseda AntiMešita. Vyslyší rektor UK hlasy obyvatel ČR, kteří mají oprávněný strach z islamizace ČR?

ČR je demokratická země garantující lidem svobody. Pokud ale demokrat dává svobody a práva nedemokratovi, tento nedemokrat  demokrata zničí. Dá se říci „musíme (my demokrati) přežít, abychom mohli s nedemokraty (muslimy) jednat“.

Vzniká otázka, která bude muset být řešena i na nejvyšší politické úrovni. Tato otázka má znění : budeme poslouchat muslimy a islamofily, kteří na Západě již zdařile rozvrací demokracii a ničí západní svobody, nebo podpoříme obyvatele ČR, kteří jsou zde doma a mají obavu z islamizace ČR a chtějí o tomto problému diskutovat?

Rektoři univerzit, vysokých škol nejsou dle mne hospodští, kteří rozhodují, zda pronajmou sál přednášce pro svatbu (omlouvám se všem hospodským, beru si je jen jako příklad k problému svobody slova).

Rektor univerzity či vysoké školy má společenské i vědecké postavení a měl by být zodpovědný.

Rozhodně by bylo podezřelé a varující, když na jedné vysoké škole (VŠE Praha) byla diskuze o islámu zakázána a na druhé vysoké škole (UK) by byla  přednáška opěvující  islám  povolena. Pokud k tomu dojde, můžeme s určitostí říci, že islamizace ČR nejen začala, ale že již pokročila na akademickou půdu a vítězí nad názory studentů vysokých škol  a obyvateli ČR.

Ing. Valentin Kusák
Předseda AntiMešita o.s. a AntiMešita- Envi o.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Valentin Kusák

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.