Vaše Věc: Frank-Walter Steinmeier odmítá prohlubování integrace Evropské unie

26.06.2016 8:18

Německý ministr zahraničních věcí Frank-Walter Steinmeier dnes v televizi ZDF v pořadu „Co nyní“ řekl, že pracuje společně s francouzským kolegou nad projektem dokumentu o budoucnosti EU, ale rezolutně prohlásil, že nejde o plán na Evropu dvou rychlostí. Výrazně také prohlásil, že po britském referendu není možné prosazovat nový velký krok směrem k evropské integraci.

Vaše Věc: Frank-Walter Steinmeier odmítá prohlubování integrace Evropské unie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Evropské unie

Musíme vnímat myšlení našich společností, hovořit s dalšími evropskými státy, říéká německý ministr. Uvedl tři oblasti, ve kterých 27 států unie má podobná očekávání a jmenoval otázky bezpečnosti, azylové a migrační politiky a jako třetí problém nezaměstnanosti. Podle Steinmeiera se není třeba obávat po Brexitu řetězové reakce.

„Neznám žádný evropský stát, který by chtěl jít touto cestou,“ prohlásil Vyloženě odmítl referendum v Německu, protože ústava umožňuje lidové hlasování pouze v případě územních změn německého státu. Navíc řekl, že nikdy nebyl stoupencem celostátních referend. Frank-Walter Steinmeier kritizoval britské konzervativce, protože konání referenda vyvolaly spory v této straně. Vláda si zahrávala s evropským osudem a nyní dohrála, prohlásil.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.