Vaše Věc: Horníci zůstali v Dole Darkov

04.05.2016 8:35

Bývalý uhlobaron Bakala OKD poté, co z něj vybrabčil desítky miliard korun, aby je použil jiným investičním způsobem do dalších svých aktivit a aby vyplácel manažerům desetimilionové odměny a bonusy, zanechal ve stavu těsně před insolvencí a z projektu se již evakuoval.

Vaše Věc: Horníci zůstali v Dole Darkov
Foto: Hans Štembera
Popisek: Uhlobaron Zdeněk Bakala

Nyní nechává na vládě, aby celou věc řešila. Vláda je velice rezervovaná, protože i ti, kdo přišli po Bakalovi a stali se novými vlastníky OKD, mají nepřiměřené požadavky a převzetí OKD státem by ve svých důsledcích znamenalo nalévat do této společnosti další miliardy až desítky miliard korun.

Horníci se ovšem pohybují v podstatně menších číslech. Jim jde o to žít a dostávat za svou poctivou práci plat. A OKD je v takovém finančním  stavu, že plat za minulý měsíc anebo tento měsíc horníci již nemusí vůbec  dostat. Z Dolu Darkov včera ráno  proto nevyfáralo 46 horníků.

Tímto zoufalým gestem chtějí veřejnost, vládu, současné vlastníky OKD i bývalého vlastníka OKD Bakalu upozornit na to, že pouze oni budou obětí chybných investičních a manažerských rozhodnutí.

Nemůžeme nic jiného, než jim držet palce, aby se dostali ke svému platu a aby si udrželi práci co nejdéle. Podle posledních informací v krátké době přijde o práci v OKD až 8000 lidí…

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: Ve stínu zlata a žvanění

9:55 Jan Campbell: Ve stínu zlata a žvanění

Nejsem členem žádného think-tanku, nebo někým placený, přesto jako senior považuji za povinnost upoz…