Vaše Věc : Vlivný časopis Forbes píše o Ukrajině

31.03.2016 14:09

Doug Bandow, bývalý zvláštní asistent prezidenta Reagana a nynější vědecký pracovník Cato institutu napsal pro časopis Forbes, což je ovšem třeba zaznamenat a ukázat našim politikům, počínaje ministrem zahraničí Zaorálkem, že Ukrajina by neměla spoléhat na zázrak západní pomoci. Ukrajina si musí pomoci především sama.

Vaše Věc : Vlivný časopis Forbes píše o Ukrajině
Foto: wikipedia
Popisek: Ukrajinská vlajka

Země rozkradená vlastní oligarchií a decimovaná hloupou politickou „elitou“ po dvacet pět let své existence je tak trošku vykradeným krámem. Ale ty hlavní problémy nastaly až v posledních dvou letech, po majdanovském puči, tedy rádoby prozápadní a proatlantické změně režimu, k němuž došlo v Kyjevě.

Vláda Ukrajiny v současnosti připomíná cizineckou legii, a tato legie by snad měla být posílena při očekávané změně kabinetu ještě o další "borce", mimo jiné, zprofanovaného bývalého slovenského ministra financí Mikloše, zprofanovaného prezidenta Gruzie Saakašviliho a další a další. To však Ukrajině nepomůže.

Zemi je potřeba stabilizovat, najít rozumný modus vivendi s Ruskem, ukončit vleklý konflikt na východě země, přestat s blouzněním o navrácení ruskojazyčného Krymu zpět Ukrajině silou, a začít se věnovat modernizaci země, především její ekonomiky.

Západ, především USA, ale také EU, by měly přehodnotit svou základní politickou linii ve vztahu k Ukrajině. A odpovědět si na otázku, zda je bankrot země a razantní pokles životní úrovně obyvatel Ukrajiny ta pravá cesta, aby se země zapojila do struktur NATO a aby se vojenské základny NATO přiblížily o pár set kilometrů na východ k Moskvě. Stojí to opravdu za to?

Možná je to zajímavá zpráva pro americké zbrojaře, ale to je tak asi vše. Rozumný Středoevropan si řekne, že takovouto konfrontaci o ničem a o jednu zničenou zemi, vykradenou vlastní oligarchií a politickou „elitou“ nestojí. Popis z Forbesu je velmi realistický.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.