Vaše věc: Turisté se znovu vracejí do Francie

27.08.2017 7:36

Jedná se zejména o turisty americké, čínské a v menším množství i o Japonce, kteří se vrátili do Evropy a do Francie. Turismus ve Francii stoupl meziročně o 10,2 % ve druhém trimestru a tato progrese je zásadnější, než předešlé trimestry. Zahraniční klientela přichází nejvíce do pařížských hotelů. Počet nocí, které si turisté objednají, vzrostl ve druhém trimestru 2017 o 16.5 %. Je to dáno mj. tím, že se v Paříži konalo mistrovství v hokeji. 26. července premiér Eduard Philippe potvrdil, že turismus ve Francii je „národní bohatství“.

Vaše věc: Turisté se znovu vracejí do Francie
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vítězný oblouk v Paříži

Rok 2016 byl z hlediska turismu katastrofický až do listopadu a návštěvnost se snížila o 8,2 %. Všichni si dobře pamatovali atentát v listopadu 2015 v Nice, ale také povodně, stávky a násilí v tomto městě následované manifestacemi taxikářů. Asijští turisté jsou velmi citliví, co se týče bezpečnosti v zahraničí. Obchodní cestující představují 52 % z celkového počtu objednaných nocí, a přestože jim vedoucí poboček nabízeli bydlení v hotelech na periferii Paříže kvůli bezpečnosti, spíše se ubytovávají v centru Paříže. A co se týče rekreačních turistů, jsou to zejména Američané. Za nimi následují Číňané. A ti vyhledávají hotely nejvyšší kvality a luxusu.

Oblast Côte d´Azur po atentátu v Nice odradila mnoho turistů, kteří zde zrušili své pobyty. Nyní se tato krásná oblast restartuje, ale je to velmi křehké oživení. Ještě jsme daleko od čísel, která by znamenala příznivý posun, aby Côte d´Azur se znovu postavila na nohy. Musíme říct, že ohrožené oblasti hodně lákají investory. Během následujících deseti let se počet pokojů ve čtyř- nebo pětihvězdičkových hotelech zvýší o 60 %.

Již nyní jsou tři nově otevřené velké hotely v Paříži. Jedná se o hotely Mandarin, Peninsula a Shangri-La. Zbytek hotelů prochází renovací, zejména hotel Ritz, Crillon, Monceau a jiné renomované hotely. Na náměstí Madeleine místo obchodu Baccarat, Sofitel umístí luxusní hotel a rovněž na Champs – Elysées, což je nedaleko ulice Fouquet´s, končí renovace Marriottu.

Velký obchodní dům Printemps má další projekty. Od jeho zakoupení katarskými fondy Divine investments v roce 2013, obchodní dům nacházející se na bulváru Haussmann, investovaly tyto fondy 100 milionů euro do renovace obchodů s módními pánskými obleky, s dekoračními předměty a obchody s kosmetickými produkty a to na ploše 20 000 m2. Aby byla podchycena cizinecká klientela, což je polovina z 35 milionů osob, které vcházejí do obchodů.

Např. návštěvnost Galerie La Fayette tvoří hlavně asijská klientela, která přijíždí ve skupinách a je pro ně postaven velký obchod v podzemí Galerie La Fayette. Touroperátoři autobusů vysadí klienty před vchodem do obchodního centra. V tomto obchodním domě bude také zvětšená kopule o 3 300 m2, jelikož turisté se rádi fotí s kopulí. Celkově Galerie La Fayette nebude mít méně než 71 500 m2. Od roku 2019 tento obchodní dům bude také na Champs – Elysées.

(podle Le Figaro, ZP)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…