Vlastimil Balín: Lomáci, opět a zatím trvale bez přívlastků

06.07.2012 10:58

Další díl pohledu na situaci ve městě Lomu s cca necelými 5 000 obyvateli na Mostecku, seriálu, který ukazuje možné důsledky vstupu tzv. bojovníků od S.cz s korupcí a některými z KSČM...

Vlastimil Balín: Lomáci, opět a zatím trvale bez přívlastků
Foto: senat.cz
Popisek: Vlastimil Balín

Hned na úvod musím pozorné čtenáře tohoto sledovaného seriálu o podivném vládnutí „těch, co rozdávají, co jiní rozkradli“ (S.cz a spol.), že nebylo tentokráte žádné jednání Zastupitelstva města Lomu (ZmL), po němž jste si zvykli tyto postřehy číst. Tentokráte jsem si pod dojmem různých informací, jejich analyzování, postřehů, nejen z lomské reality a „dokonce i zajímavého snění“, jen tak rozjímal. A tento díl věnuji několika bývalým kolegům z KSČM, o nichž si již vrabci na střeše a docela dost občanů Lomu štěbetá jako o „chronických podrazácích, lhářích a parazitech na daních občanů“.

Jak dopadla opozice v Lomu díky bývalému starostovi Nétkovi, se již všeobecně ví. Co se však neví, nebo jen málo, je to, že v podstatě celý bývalý Klub zastupitelů za KSČM se od dění v Lomu distancoval a jediný, kdo dnes v podstatě svým hlasem umožňuje, aby byly přijímány a realizovány kroky proti zájmům a potřebám oné většiny „milých Lomáků“, je právě bývalý starosta za KSČM a současný „za odměnu“ předseda Kontrolního výboru ZmL Nétek (zajímavé by bylo vysledovat celorepublikové zastoupení zastupitelů za KSČM v této funkci - po většině placené, což v případě pana Nétka jen díky špatné finanční situaci Lomu býti nemůže – protože by se ukázalo, že se z této pozice stal v podstatě zajímavě pojatý „úplatek“ pro zástupce KSČM. Strany, která o sobě tvrdí, že je pro lidi a není jí přitom stydno odčerpávat z veřejných prostředků zbytečně vynakládané finance na funkce, které by šlo a jde standardně a účinněji vykonávat funkcí neplacenou, což se konečně před zaangažováním zástupců KSČM do různě poskládaných koalic na úrovni obcí, měst a dokonce krajů dělo). Nenapadá Vás, jako mě, určitá konkrétní paralela na některé slogany bývalého Občanského fóra, motoru „listopadové sametové revoluce“? Třeba - „nejsme jako oni“… Skutečně! Tehdy jako dnes jsou horší ….!

Přes tuto velice komickou situaci je pan  Nétek ještě tak drzý, že lže, jako když tiskne. Jeho nejčerstvější lží je šíření informací o jeho žádanosti jinými politickými subjekty (čtěte tak, že vlastní jej odvrhli, nechtějí jej. Vždyť nedokázali ani to, aby byl zvolen do senátu, jak jej ujišťovali. Neuspěl v Lomu, není na kandidátce do krajského zastupitelstva pro podzimní volby… A prostě vinnými jsou všichni kolem něj, jen on nikoliv. A vidíte, jiní ho chtějí…?). Jeho story je o to komičtější, že jej údajně chtějí např. S.cz, což by se třeba dalo i pochopit – nemají dost lidí, slouží jim, proč jej neodměnit nějakým 20. nevolitelným místem na kandidátce, méně pochopitelné by to bylo v případě ČSSD, protože jim v Lomu škodí též. Ovšem, kdo může věřit tomu, že byl údajně osloven a požádán zástupcem OMMO, aby za naše hnutí kandidoval do krajského zastupitelstva (!?). Aby svým slovům dodal alespoň trochu věrohodnosti, šíří, že to nebyl zastupitel M. Dancso, to aby naznačil jakési své dlouhé prsty a schopnosti zákulisního hráče. Nám znalým jen dokázal, že je intrikánem, kterého ještě řídí kdosi zpoza buku a potvrdil páně „Trojanovu“ ruku. Tento podnikatel zpoza buku kdysi nechal poznamenat na moje webové stránky, že „jemu záleží na Jirkovi, Jirkovi a Pepovi“. Ano, o dva Jirky se postaral, s Pepou to nějak drhne. Opravdu se nedivím, že někteří z Lomu, kdo jej znají déle, to hodnotí rázně – ono mu z toho asi „hráblo“. Samozřejmě, že nikdo z OMMO pana Nétka neoslovil, neosloví, s panem  Nétkem nejednal a jednat nebude. Svou šanci směrem ke kvalifikované práci v tzv. lomské opozici dávno promrhal. Moc mu nepomohl, ani okresní orgán KSČM, který údajně zasedl a na oficiální prosbu bezpartijních zastupitelů, ale i s členskými legitimacemi reagoval údajně řečeno slovy páně Nétka stroze – pokud budete spolupracovat s OMMO (spíše s Balínem!) Okresní výbor KSČM Vás nepodpoří. Ve volební kampani údajně Balín s Dancsem pomlouvali KSČM, že jsou komunisti darebáci apod. Protože z toho amplionu jsem většinou mluvil já (V. Balín) nebo M. Dancso, vím a mohu potvrdit, že o KSČM jsme nehovořili, spíše o tom, co se nakonec stalo, na co se mohou občané Lomu připravit, bude-li jim vládnout koalice ODS, VV a S.cz. A to se potvrdilo. Ten kdo pomlouval, osočoval a dokonce strhával plakáty během volební kampaně, byl pan Schwarz ze S.cz, současní „kámoši“ bývalého starostky za KSČM pana Nétka.

V jedné z horkých červencových nocí jsem absolvoval jakýsi „snově-virtuální rozhovor“, který se nakonec ukázal jako velice reálný. Posuďte sami z jeho stručného „paměťového přepisu“:

„Nétek o sobě prohlašuje, že má svědomí čisté a že zodpovědně hlasuje. Je tak drzý, že si klidně dovolí říct, že my jsme tam pro komunisty, ne komunisti pro nás - takhle je to u něj postavené – debil (zřejmě staví již jen toto, trapná poznámka autorova). My jsme pro komunisty dávali svůj hlas a potažmo dávali hlas jemu. To jak to vyslovil, zní, jako, že nám vlastně komunisti prokazují jakousi milost, že nás pustili na kandidátku a umožnili nám být v zastupku - to je fakt trapné.“…. A sen pokračoval. O čem? O tom zase příště.

Jedno možná drsné, věřím, že české přísloví, praví, že „každá svině má prý svého řezníka“. To víte, v těchto vedrech se zabijačky nekonají, a tak to čekání se jeví jako delší. Zde mohu sloužit jen další lidovou moudrostí – „kdo si počká, ten se dočká“ – jen bych dodal vlastní zkušenost, že se o to však je třeba zasloužit trpělivostí, rozumem, aktivní prací, prostě celkovou třeba zastupitelskou profesionalitou.

S úctou V. Balín

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlastimil Balín - profil

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Absence historické paměti

15:22 Ivo Strejček: Absence historické paměti

Přestože oslavy konce II. světové války jsou již bezmála týden za námi, chci se k nim dnes ještě vrá…