Vlastimil Balín: V Mostě i zmýlená platí, jen zase bude platit občan

23.06.2012 9:15

Mostečtí tropí hlouposti a my je pro občany "fotografujeme".

Vlastimil Balín: V Mostě i zmýlená platí, jen zase bude platit občan
Foto: senat.cz
Popisek: Vlastimil Balín

V článku redaktora Mosteckého deníky M. Vokurky ve čtvrtek 21. 6. 2012 bylo „zmýlených“ hned několik. Není to vůbec vina objektivního a pohotového reportéra nejčtenějšího deníku v Mostě, ale na vině je celkové mostecké klima, to jak se dlouhodobě hodnotí některé skutečnosti a kauzy. Stať, v níž se jich dopustil, nesla název „Bývalé KSČ v Mostě změní majitele. Který bohatý podnikatel ho chce? Nyní poněkud popřu své předchozí tvrzení, že za „zmýlené“ nemůže redaktor. To, že se o bývalé budově CVČ (byl zde totiž naposledy tento dům pro aktivity dětí a mládeže umístěn) v Mostě neustále mluví jako o budově KSČ, je právě ono nejen mostecké pochybené povědomí. Ovšem, že vyslovil otázku, který že to „bohatý podnikatel budovu chce“, je k tíži pana redaktora. Vždyť věděl, o čemž následně čtenáře informuje, že po budově zatoužil, kdo jiné než pan Jří Kroužek. Ale určitě není vinou redaktora, že si nepamatuje, protože byl tehdy, a dosud i dnes, třeba oproti nám některým starším pamětníkům, je poněkud mladší a bez oné historické paměti událostí a konání osob, zde na Mostecku žijících. Věděl by, že např. autodrom šel získat poněkud snadněji. Někdo tvrdí, že „potvrzením na papíru A4 o jakémsi know-how“, srozumitelnější mluvou – potvrzením, že dotyčný ví, jak s majetkem naložit. Věděl, to se musí uznat, ale jen proto, že město (číst tehdejší jeho představitelé) zase věděli, že na odkup akcií finance město mít nebude. Konečně většina z nich byla ve statutárních orgánech autodromu.

Nyní je to jen trochu jiné. Jde přeci o směnu, kus za kus. Jenže ten kus nabízený panem podnikatelem je sportovištěm, do nějž údajně, jak se pochlubil na setkání zástupců města Most s představiteli Baníku Most a Fotbalové akademie Josefa Masopusta na magistrátu Mostu, investoval ze svých finančních prostředků cca zmíněných 9 mil. Kč, za které se dnes v podstatě tento „směnný obchod“ má uskutečnit. Takže pan Kroužek by dostal bývalé CVČ (mluvou mosteckou budovu KSČ) – budovu sice nachystanou na investici, ale v lukrativní části města, jeho středu s nejvyššími cenami pozemků a nemovitostí. Město si vyřeší svůj dlouholetý „nerudovský problém“ – kam s ní - a za to obdrží sportoviště, na němž konec konců stejně budou probíhat aktivity Fotbalové školy Most, jejíž je dotyčný pan podnikatel majoritním vlastníkem. V centru bude zřejmě mít usídleny na lukrativní adrese vedení svých firem a na okraji města si bude na městském sportovišti dělat image provozováním FŠ Most. Fakt, ten kdysi papír na knopw-how byl opravdu zasloužený, on prostě opravdu ví, co s tím.

„Ale, řekne si leckterý mostecký občan - hlavně, že se s tou budovou konečně již něco udělá a nebude střed města hyzdit“, vždyť to, co se zatím událo kolem prodeje KD Repre, je násobně horší“. Jenže… jenže se opakovaně potvrzuje, co a jak se děje a kdo to dělá. Tu se „zmistruje“ nějaký prodej Repre v hodnotě 520 mil, za mrzkých 28 mil., ale v podstatě za nějakých necelých 300 000,-, protože je třeba počítat s cenou pozemků, které navíc nejsou ve vlastnictví města, ale Řádu minoritů, tu s někým modernizace sportovní haly za nějakých 250 mil. (jen připomínám, že zamýšlená rekonstrukce zámku Buštěhrad měla přijít na cca 215 mil. a Policie ČR vyšetřuje kauzu úplatků za nějakých 7 mil. a to jen v krabici od vína), tu upřednostní sídlo firmy před školským zařízením prodejem bývalého sídla MěP Most atd. atp. Pak věřte někomu, když hlásá, že „co jiní rozkradli, my rozdáme“. Zatím se rozkradené nedokázalo, nebo se vyměnili na pozicích, kde to podezření bylo a obsadili je, jak např. v Regionální radě soudržnosti Severozápad spolupracující zástupci KSČM, což jen dokládá, že znalost problematiky není vůbec nutná a nepožaduje se, stačí příslušné politické tričko a loajalita s příslušnými vládci. Že tento příklad s kauzou „CVČ za sportovní areál v Čepirohách“ nesouvisí?  Žel, souvisí. Ukazuje se absence práce politické opozice, protože ta, co „je opozicí, podporující koalici“ (v Mostě a na ÚK KSČM) je prodejná, jak stará Máňa nebo Tonka Šibenice z bývalých Kopist u Mostu. Hezký den ….

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlastimil Balín - profil

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vladimír Ustyanovič: Zákon není právo

8:29 Vladimír Ustyanovič: Zákon není právo

V posledních dnech většině občanů pohnulo žlučí vyjádření starosty pražské části Řeporyje Pavla Novo…