Zdeněk Lanz: Vážení spoluobčané, nenechte se zblbnout a vezměte rozum do hrsti!

26.10.2016 20:21

Že Evropa není v současné době v dobré kondici, to není nic nového. A že má „úspěšně“ našlápnuto k pořádnému průšvihu je evidentní.

Zdeněk Lanz: Vážení spoluobčané, nenechte se zblbnout a vezměte rozum do hrsti!
Foto: vpolomouc.army.cz
Popisek: Vlajka EU

„Dobrodružná“, ale především chybná, zahraniční politika mocností a naivní a nezodpovědné jednání kancléřky Merkelové a spol. způsobily, že se do Evropy valí masy „bezejmenných“ migrantů bez „papírů“. A v hojné míře evidentně s jasným cílem – škodit hostitelské zemi, jak to jen půjde.

Některé země jsou decimovány tisíci a tisíci bezprizorních „běženců“, jiné jsou již na pokraji rozvratu.

Ale ani situace v Česká republice, není nijak růžová. Několik desítek hodin před 28. říjnem to vypadá, že by se v pátek mohlo stát něco velmi nebezpečného. A to tady ještě téměř žádné muslimské migranty nemáme.

Štvanice na prezidenta republiky v těchto dnech graduje. Kromě již „tradičních“ matadorů této špíny se k ní připojil i ministr kultury Herman, stranou nezůstala ani řada umělců, intelektuálů, církevních hodnostářů.

A ti nechtějí slyšet žádné logické a racionální argumenty a vysvětlování. I když ředitel protokolu prezidentské kanceláře pan Forejt předvedl na tiskové konferenci brilantní výkon hodný obdivu, výkon, který se u nás u státního úředníka hned tak nevidí a neslyší, „odrazil“ mnoho provokací novinářů a s téměř neuvěřitelnou trpělivostí a srozumitelností vysvětloval zástupcům „hlídacího psa demokracie“, jak celý proces udělování státních vyznamenání probíhá, mám obavy, že to nebylo nic platné.

„Zemanobijci“ třímají bič pevně v rukou a dobrovolně ho už nepustí.

Prezident Zeman si totiž, i přes všechny své nedokonalosti, zachoval jako jeden z mála evropských vrcholných politiků důstojnost, nepodlehl nástrahám černobílé změny azimutu společenského myšlení o sto osmdesát stupňů a zúčastnil se oslav ukončení světové války v Moskvě. A jako jeden z mála vrcholných evropských politiků upozorňuje na nebezpečí plynoucí z nesmyslné migrační politiky EU v čele s Německem.

A to mu „naši“ jediní spravedliví neodpustí. V jejich očích je totiž ten, kdo varuje před nebezpečím plynoucím z islamizací Evropy xenofob, rasista, nacista a já nevím, co ještě? Celé je to vážná věc, ale pokud by se to dalo malinko odlehčit, přirovnal bych toto tragické zmatení pojmů k myšlence z jedné povídky Šimka a Grossmanna. A to, že „…analfabet je ten, kdo nepije alkohol“.

Mimo mnoha článků, které na nebezpečí „trucpodniku“ , který připravují v podhradí Zemanovi odpůrci, včetně možných budoucích prezidentských kandidátů, upozorňují, doporučuji články zástupce ombudsmanky pana Křečka (ZDE) a pana režiséra Svobody (ZDE), které vyšly na Parlamentních listech 25. respektive 26. října 2016.

Vážení spoluobčané,

přemýšlejte o naší současné situaci, zachovejte si zdravý rozum a chladnou hlavu a ať už budete 28. října slavit státní svátek kdekoliv, nenechte se strhnout davem k nepředloženostem.

Cesta k demokracii a k míru totiž bývá téměř vždy dlouhá a bolestná, ale „přesmyknutí“ ze „studené“ občanské války, která se u nás bezpochyby již rozhořela, k té „horké“, se může udát během okamžiku.

A cesty zpátky pak již není!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…