Zdeněk Procházka: Mýto připraveno

16.11.2016 21:10

Dan Ťok vyzval kritiky, aby řekli, jak by mýto zajistili oni. Jednoduše, vypsali by soutěž hned po nástupu. Na průběh i odvolání bohatě stačily tři roky, dávno by byl znám vítěz, měl připraveno spuštění, teď.

Zdeněk Procházka: Mýto připraveno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice, ilustrační foto

Výmluvy D. Ťoka, že nezná datové struktury Kapsche, jsou pro laiky jako on, nechce vědět že tendr se dá vypsat bez vnitřností Kapsche. Příkladem družicový systém nepotřebuje z kapschových vnitřních detailů znát nic, obejde se bez nich. Stačilo do soutěže zadat vstupní požadavky, která vozidla a na kterých silnicích mají být zpoplatněna, a výstupy, jak se bude fakturovat, jak bude stát inkasovat, smluvní podmínky. Zbytek, své vnitřnosti, si navrhují soutěžící podle vlastních řídících a datových struktur, technologie. Nemusí se napichovat doprostřed stávajících bran, jak si myslí laik na místě ministra, jehož kvalifikací bylo přivedení Skansky na buben.

Obří kámen Kapsche uvázal na náš krk Ťok i na další roky, bude znát vítěze tendru až za další dva roky, odvolá se jeden neúspěšný, druhý neúspěšný, pak se odvolá vůči nějakému rozhodnutí možná i původní vítěz. Celé roky bude naše miliardy kapschovat D. Ťok do kasy Kapsche. Připravil nás o 6 miliard: že ten servis je neúměrně předražený je známo od začátku, nevonělo to od začátku, bylo to měkké a mokré, co je to? Údajná 20% úspora je trik předražených hřebíků po 10 korunách, zatímco jinde se dají koupit za korunu, po slevě za 8 korun, no nekup to, když je to tak předražené. 

Partaj ANO, pevně vedená centrálně shora, se holedbala před volbami jak ukončí tunely. Ve skutečnosti v nich pokračuje, akorát bez povyku, může poukázat že opoziční ODS je autorem tunelů, mlčí opozice i vláda. Pokračují v tunelech, ANO razí tunelářské megalomanské varianty nádraží Brno za 60 MILIARD, které by zablokovaly automobilovou dopravu. Skutečné náklady přestavby uzlu a města se vyšplhají ke 100 MILIARDÁM, uvědomuje si někdo co je to za peníze? Politici a úředníci ne, z jejich práce to nejde, jim je to pouhé číslo. Odpracovat 100 MILIARD budeme muset my, zmenšující se skupina reálně užitečně pracujících lidí. Teď máme u Prahy zaplatit další velký tunel souběžně se stávající tratí, v Brně zbytečný tunel souběžně se silnicí, světové kuriozity zvýší turismus o několik cizinců plácajících se do stehen, uštěpačný moravský lid už nad díru napsal posměšný nápis "Blanka", tentokrát v Brně, příště v Ústí. 

Pod záminkou "světovosti" tlačí betonáři gigantickou sérii tunelů v délce celé republiky, tzv. VRT, za astronomické náklady, zničily by krajinu včetně Vysočiny, zdvojnásobily dluh státu, nás co ještě pracujeme, míněno _užitečně_ pracujeme. Za zbytečně malé příjmy, jelikož nás odírají tvrdé berně na tunely ministra Ťoka a obohacovače pod Marxistkou. 

Místo aby ty tunely ucpal, snížil daně nejvíce zatížené střední třídě, zvýšil příjmy pracujících a drtivě vyhrál volby. 

Chytřejším vedením VRT, pokud vůbec nějakou uvažovat, zachovat klidnou přírodu na venkově k rekreaci lidí z měst. 

Když svět mimo Evropu už je nebezpečný a drahý na nějaké pobyty. Pár lidí mimo světla kamer vyvíjí velké úsilí, aby to nebezpečí udrželi za hranicemi, bez uznání, ale to jindy. 

Promyšleným řešením nádraží v Brně ušetřit desítky miliard a přitom ho zachovat ve středu města, zásadní dopravní výhoda, zachovávající výkon MHD i průjezdnost automobilů.

Jenže to by někdo nesměl být flákač v hodně, hodně mocném křesle, jinak by zpoplatněním kamionů mimo dálnice ochránil vedlejší silnice, městečka a vesnice, přesnější poplatkovou politikou na železnici zachoval místní tratě i dopravu, ...

Za PetPe.cz - Pracující proti parazitům: Zdeněk Procházka, konstruktér a programátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

12:26 Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

Dnes nepíšu glosu. O smrti se glosy nepíší. Dnes chci ještě několika svými řádky vzpomenout na Mirka…