Babor (ČSSD): Muž minulosti? Ano, M. Zeman vyvedl tuto zemi z krize

22.01.2013 16:57

Musím říci, že i mě trochu překvapuje, jak se redaktoři Práva i další osobnosti vyslovují pro volbu Karla Schwarzenberga (K.S.), a hlavně jak Právo dává větší prostor zastáncům K.S.

Babor (ČSSD): Muž minulosti? Ano, M. Zeman vyvedl tuto zemi z krize
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Platilo, platí a zřejmě bude platit, že se redaktoři řídí známým příslovím „koho chleba jíš, toho píseň zpívej…“ a nejvíce zpívají ti, kteří zpívali i před rokem 1989. Ale zpět k meritu věci, proč dávám přednost Miloši Zemanovi (M.Z.).

Pan M. Z. vyvedl tuto zemi z krize, do které ji svým přičiněním dostali tzv. pravdoláskaři, včetně K.S. Dnes K.S. říká, že M.Z. je muž minulosti a on muž současnosti. S tím se dá souhlasit, neboť pod schválenými zákony současné koalice , které dostávají nízkopříjmové obyvatelstvo na hranici bídy a nouze, zákony, které rozvrátily výplatu sociálních dávek, financování sportu a příjmy obcí, je vždy uveden podpis K.S. Neznám jediné jeho stanovisko, že by s tím nesouhlasil.

Prosím, je to jeho pravicový postoj, jak nám říká konzervativní. Takže vzájemná kritika kandidátů v tomto rozsahu jistě je legitimní a součástí volební kampaně. Ale když dochází na dekrety prezidenta E. Beneše, který se zasloužil o stát, přestává sranda. A po vyjádření p. K.S. jsem si uvědomil, jak to do sebe začíná zapadat - nejdříve omluva za odsun, pak podivné restituce p. K.S. , pokračující tzv. „církevní restituce“, což je prakticky převod tisíce hektarů pozemků a lesů, včetně budov Vatikánu, a nyní zpochybnění a odmítnutí Benešových dekretů. Obávám se, že by to mohlo skončit restitucemi sudeťákům a z České republiky zbude území menší, než protektorát Böhmen und Mähren.

Pan K.S. se vyjádřil, že bychom se za to za své předky měli stydět. Já si zase myslím, že by se měl spíše stydět pan K.S. za své předky, kteří bojovali na straně Zikmunda proti české reformaci katolické církve, bojovali na straně katolické jednoty na straně Ferdinda II. a tím byli příčinou poprav českých šlechticů, konfiskace jejich majetku, které jsou dnes i v majetku K.S., a prakticky 300leté  poroby českého národa.

Tak kdo se tedy má omlouvat a kdo je spojen s tragickou minulostí českého národa, pan Miloš Zeman, nebo Karel Swarzenberg ??? A že se bohužel přímá volba prezidenta stala jakousi studenou občanskou válkou potvrzují např. režisér Hynek Bočan a spisovatel Jiří Stránský, když vyhazují z natáčení člověka, který jen vyjádřil svůj kladný názor na Miloše Zemana. Věřím tomu, že většina odbojářů, válečných veteránů a zatím mlčící kulturní fronty a všichni, kterým ještě něco říká Česká vlast, budou volit pana Miloše Zemana, tak jako já.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…