Bárta: České dráhy nebudou vozit mezi Ostravou a Prahou vzduch, konečně

30.05.2012 11:39

Z deníku Víta Bárty

Bárta: České dráhy nebudou vozit mezi Ostravou a Prahou vzduch, konečně
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Vít Bárta

Musel pousmát nad článkem na serveru iDNES.cz o údajných „obětech konkurenčního boje“. Na první konkurenci otevřenou železniční trať mezi Prahou a Ostravou totiž vyjede méně spojů Českých drah.

Otevření české železnice pro konkurenci bylo jednou z hlavních priorit mého působení na ministerstvu dopravy. A jak se ukazuje, konkurence funguje, na trať se nyní od konce roku chystá již druhý soukromý dopravce, komfort pro cestující se zvýšil i ceny jsou nižší. A ČD začínají být nervózní. Stěžují si, že nedostávají žádné dotace, a proto musí rušit spoje, o které není mezi zákazníky zájem! To je opravdu katastrofa. Konkurence neustále navyšuje počet spojů, a to bez jediné koruny z veřejných peněz.

Tento článek, který visel velkou část dne na hlavní straně iDNES.cz, má své čtenáře pravděpodobně přesvědčit, že snad je konkurence špatná a ubližuje kvalitě dopravního spojení. Opak je pravdou a já jen doufám, že ministerstvo dopravy bude otevírat jednu trať za druhou, jak to ostatně má v plánu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vít Bárta

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…