Bárta: Nezáviděníhodná volba vyřazených kandidátů. Udrží ambice na uzdě?

01.12.2012 20:15

Tři vyřazení prezidentští kandidáti Tomio Okamura, Jana Bobošíková a Vladimír Dlouhý budou stát přibližně v polovině prosince, pokud Nejvyšší správní soud zamítne jejich žádost, před těžkým rozhodnutím, které může vnést na politickou scénu zmatek, nehledě na mezinárodní ostudu.

Bárta: Nezáviděníhodná volba vyřazených kandidátů. Udrží ambice na uzdě?
Foto: red
Popisek: Poslanec Vít Bárta

V případě, že se kandidáti odvolají k Ústavnímu soudu, ten pravděpodobně zruší termín prezidentské volby, aby měl dostatek času k rozhodnutí. Konečným verdiktem Ústavního soudu však může být i zrušení prováděcího zákona o přímé volbě. Sněmovna by tak musela schválit nový návrh prováděcího zákona a vzhledem ke zdlouhavosti legislativního procesu bychom se přímé volby mohli dočkat nejdřív v létě.

Společenské zklamání by bylo bezesporu obrovské. Navíc lze očekávat, že by média nakonec místo Kubiceho úřadu označila za viníky prodlevy ocejchované prezidentské kandidáty a přilepila by jim  na čelo nálepku ambiciózní šťoural.

Přijde Vám má politická prognóza šílená? Vím, že někteří kandidáti se tohoto fenoménu reálně bojí a dokonce si jej nechali sociologicky změřit. Nechci se ale v této glose loučit smutně, a tak nádavkem alespoň přidám pár fórů, které létají po sítích. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…