Braný (KSČM): Občané kraje mají jiné priority než jihočeští studenti

15.12.2012 22:30

Z pohledu občanů Jihočeského kraje jsou protesty studentů a některých regionálních politiků menšinovým názorem, který je až nezdravě podporován médii.

Braný (KSČM): Občané kraje mají jiné priority než jihočeští studenti
Foto: nemcb.cz
Popisek: Poslanec Petr Braný

Občany tohoto kraje zajímá v tuto chvíli daleko více řešení jiných problémů – například, jak vyřešíme dopravní obslužnost v kraji, ochranu životního prostředí nebo bezpečnost občanů.

A daleko nejvíce trápí občany našeho kraje problém velmi rozdílné nezaměstnanosti v jednotlivých okresech. Právě otázka vytváření pracovních příležitostí a také finanční stabilita krajského rozpočtu jsou naše nejvyšší priority, neboť chápeme, že jsou pro kraj a jeho občany klíčové. Na rozdíl od pseudoproblémů, jakými je například vytahování vypelichaného strašáka antikomunismu.

Komunisté jsou odhodláni pracovat tak jak se zavázali ve svém programu a v koaliční smlouvě. Nic na tom nezmění ani odpor menšiny občanů, kteří neuznávají legitimní výsledek voleb. Věříme, že zvítězí zdravý rozum. Ten u nás dnes totiž stojí proti leckdy nevybíravým osobním útokům některých občanů. Jejich předpojatá nenávist se přitom vybíjí na poctivém a odborně velmi schopném člověku, který si to zaslouží ze všech nejméně – na Vítězslavě Baborové. A za to se skutečně stydím.

Hlavní, co nás v životě svazuje, je často iracionální strach. Mladí lidé, studenti, by proto neměli vstupovat do života s jakýmikoli předsudky, které jsou živnou půdou iracionálního strachu. Naopak by měli být co nejvíce otevřeni novým názorům a myšlenkám, měli by vejít do života nesvázáni minulými zakonzervovanými ideologickými spory a válkami, které už jsou dávno pryč.

Petr Braný, poslanec Parlamentu ČR a člen zastupitelstva Jihočeského kraje za KSČM

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

13:04 Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru na Ukrajině.