ČSSD: Naším prezidentským kandidátem je Jiří Dienstbier

19.05.2012 22:45

ČSSD dnes na jednání ÚVV zvolila svého kandidáta na prezidenta republiky Jiřího Dienstbiera.

ČSSD: Naším prezidentským kandidátem je Jiří Dienstbier
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor a možný kandidát na prezidenta za ČSSD Jiří Dienstbier

 

Sociální demokracie dnes na jednání Ústředního výkonného výboru (ÚVV) zvolila svým kandidátem na prezidenta republiky místopředsedu strany a senátora Parlamentu ČR Jiřího Dienstbiera. V tajné volbě ho podpořilo 107 z celkových 152 účastníků jednání.

„ČSSD vysílá do prezidentské volby zásadového odpůrce politického klientelismu a bojovníka proti korupčním praktikám Jiřího Dienstbiera, nejpopulárnějšího politika v zemi, který je zároveň výraznou nadějí moderní levicové politiky. ČSSD se touto volbou ukázala jako jednotná, sebevědomá levicová strana, která do přímé volby kandiduje vlastního výrazného kandidáta. Věřím, že Jiřího Dienstbiera, nositele sociálnědemokratických hodnot, podpoří v přímé volbě prezidenta republiky nejen všichni členové a příznivci sociální demokracie, ale i většina občanů naší země,“uvedl předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. 

„Vážím si důvěry, kterou jsem dnes dostal od členů ÚVV. Ve své prezidentské kampani se zaměřím nejen na nekompromisní boj proti korupci, ale také na důsledné prosazování hodnot sociálně spravedlivé společnosti, založené na solidaritě a demokracii. Chci být prezidentem, který bude rozvíjet moderní sociální stát a vrátí důvěru občanů v politiku a politiky,“ doplnil Jiří Dienstbier, kandidát ČSSD na prezidenta republiky. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

23:07 Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.